İSTANBUL'da alanlardaki binlere siyaset ve sanat dünyası da destek verdi. 

Kısıklı'da kalabalığa seslenen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bizim yorulmaya fırsatımız olmamalı. Böyle bir fırsatımız yok. Çünkü bu ülkeyi bölmeye çalışan, bu cennet vatanı ve onun aziz milletini bölmeye çalışan hainler çok. Baş hain de Pensilvanya'daki o FETÖ'nün başı. Yine çıkmış bir şeyler söylemiş gördünüz mü internette. Artık orada her şeyi itiraf ediyor. Daha halen bazıları sebep arıyorsa, fail arıyorsa bir zahmet internete baksınlar o zaten kendi kendine konuşuyor her şeyi. Bunların gözü dönmüş. Bunlar ülke, vatan, bayrak nedir bilmiyorlar. Şanlı ordumuzun, TSK'nın üniformasını üstüne giyen teröristler bu millete ateş ediyorlar. Uçakla bomba atıyorlar. Tank ile ezmeye kalkıyorlar" dedi.

"BİR DESTAN YAZDINIZ"

Kısıklı'da konuşan Kadir Topbaş, "Şanlı Türk tarihine 15 Temmuz'da bir destan yazdınız, yeni ufuklar açtınız. Dosta sevinç, düşmana zül kaydettiniz. Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyenlere fırsat vermediniz, bir yumak oldunuz" diyen "Başarıya erişmek için bir takım fedakarlıklar gerekiyor. Çanakkale'de destan yazan ecdadımıza layık olduğunuzu 15 Temmuz'da gösterdiniz. FETÖ'nün asker kılıklı teröristleri, vatanımızın milletimizin ve milli iradenin üzerinde karabasan gibi bir oyun ve tezgah hazırladılar. Onların oyunlarını bozdunuz" ifadesini kullandı.

"MİLLETİME BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN"

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, "Her şeyden önce vatanıma, milletime büyük geçmiş olsun. Bir sanatçı olarak, bir baba olarak ve her şeyden önemlisi sade bir vatandaş olarak ülkemizi sürüklemeye çalıştıkları kaostan çok derin bir üzüntü duydum. Ama vatanıma, milletime ve devletime inancımı hiçbir zaman kaybetmedim. Bundan sonra daha güçlü bir Türkiye'yi el ele kuracağız" şeklinde konuştu.

ŞERİFE BOZ O GECEYİ ANLATTI

Darbe girişimine karşı kamyonla Taksim'e çıkan ve Başbakan Yıldırım'ı duygulandıran kadın Şerife Boz, Kısıklı'daki kalabalığa o anları şu sözlerle anlattı: "Ben o geceyi Mısır'da olan darbeye benzetmiştim. Cumhurbaşkanımızı alırlar diye çok korktum. Kalktım çarşafımı giydim, köprüye gittim. Orada tankları gördüm, ağladım. Tekbir okuyarak, dualar okuyarak gittim.

Burada gençler tankların üstüne çıktı. Sabah da yürüyerek eve geldim. Yatıp uyuduktan sonra kalktım ve eşime Taksim'e gidelim dedim. Kamyonu sokmazlar dedi. Ben de komşumu, çocuklarımı, torunlarımı ve caddedeki vatandaşları kamyona aldım. Sonra da Taksim'e kamyonu soktum."

"MUTLU DOLU GÜNLERDEN SONRA..."

Bayrampaşa'daki 'Demokrasi Mitingi' katılan Avrupa Birliği eski Bakanı Volkan Bozkır, "Çok değil 1 ay önce bu meydanlarda Ramazan'ın kutsal atmosferinde huzur içinde oruçlarımızı açıyorduk, sahurlar yapıyorduk. Bayramlaştık, mutluluk dolu günlerden sonra birden bire vatanına, bayrağına, ülkesine milletini hıyanet içinde olan bize dünyayı zehir etme amacıyla bir darbe teşebbüsünde bulundu. Ama unuttukları birkaç şey vardı. Ben biraz daha erken doğmuş bir ağabeyiniz olarak 8. askeri darbe teşebbüsünü gördüm. Ama bir şey beni son derece şaşırttı. Askeri darbe teşebbüslerinde her zaman devlet, millet, bayrak en önce düşünülen hususlardı. Ama bu üzerinde üniforma dışında başka hiçbir simge olmayan vatan hainlerinin elinde bir tane bayrak gördünüz mü?" dedi.

"ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ"

Sanatçı Uğur Arslan ise, "İnşallah çok daha iyi olacağız. Allah bir daha böyle bir şey bu ülkeye yaşatmasın. Allah bundan sonra mutluluk, huzur, barış ve kardeşlik içinde büyük Türkiye'de hep beraber yaşamayı nasip etsin. Allah çocuklarımıza güçlü milli bir Türkiye bırakmayı nasip etsin. Allah, 30-40 yıldır bu ülkenin altına çöreklenmiş, bir örümcek ağı gibi tüm kurumları sarmış bu belanın tez zamanda def olmasını nasip etsin inşallah" ifadesini kullandı.

 

 

DHA