İZMİR'deki Ege Ordusu Komutanlığı ve Maltepe Askeri Lisesi'nde, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 asker, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.
Darbe girişiminin ardından Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato koordinesinde İzmir'de başlatılan soruşturma kapsamında, Ege Ordusu Komutanlığı ve Maltepe Askeri Lisesi'nde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü arama yaptı. Aramalarda, bazı dosya ve belgelere incelenmek üzere el konuldu, ayrıca Maltepe Askeri Lisesi Okul Komutanı Albay Ufuk Gökşen ile Albay Kadir Canpolat, Albay Murat Alparslan, Albay Turhan Özkal, Yarbay İsmail Selvi, Yarbay İbrahim Fatih Büyükbaş, Binbaşı Durmuş Ali Vurkun, Binbaşı Ali Rıza Bayraktar, Binbaşı Murat Yayla, Binbaşı Hüseyin Kayır, Üsteğmen Yücel Atılgan ve Astsubay Başçavuş İsmet Durgun gözaltına alındı.
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün de bulunduğu İzmir Emniyet Müdürlüğü Yeşilyurt hizmet binasında işlemleri tamamlanan 12 rütbeli asker, bugün adliyeye sevk edildi.



 

DHA