İZMİR'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı, törenlerle kutlandı. Kentteki çeşitli komutanlıklara bağlı askerlerin geçtiği törende, askeri araçlar yer almadı. Askerlerin elinde taşıdıkları dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri, İzmirliler'in alkışını aldı.
Kentteki ilk törende Cumuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. İzmir'deki 30 Ağustos'un 94'üncü yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na saat 09.30'da, çelenk bırakmasıyla başladı. Kutlamalarda, Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, anıta çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.
Protokol üyeleri daha sonra İzmir Valiliği'ne geçti. Burada saat 10.15'te başlayan törende de Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende geçen yılların aksine İzmirliler'in fazla ilgi göstermediği törenlerde, güvenlik tedbirleri çok sıkı tutuldu. Protokol üyeleri ve davetliler hariç diğer katılımcılar, tek tek aranıp içeriye alındı. Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, üstü açık askeri araçla katılımcıların bulunduğu tribünleri selamlamasıyla tören başladı. Kutlamalarda, AK Parti milletvekilleri Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Necip Kalkan, CHP milletvekilleri, Musa Çam, Zekeriya Temizel, Tacettin Bayır, Özcan Purçu'da hazır bulundu. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ile Dokuz Eylül Üniversitesi Röktörü Prof. Dr. Adnan Kasman'da ilk kez törenlerde yer aldı.
KONUŞMADA TERÖR VURGUSU
Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birlik beraberlik vurgusunun yanısıra teröre karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği mesajını verdi. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı, Pernosel Yüzbaşı Mehmet Ağır yaptı. Yüzbaşı Mehmet Ağır, Türkiye'nin büyük zaferi vatan ve millet sevgisiyle kazandığını, Türk ordusunun dün olduğu bugün de ulusunun emrinde olduğunu söyledi.
ASKERİ ARAÇLAR BU YIL GEÇİT TÖRENİNE KATILMADI
Konuşmalardan sonra geçiş töreni başladı. Askeri birliklerin geçişinin ardından bu yıl bir ilk yaşandı. Kentteki çeşitli komutanlıklara bağlı askerlerin geçtiği törende, askeri araçlar, yer almadı Askerlerin elinde taşıdıkları dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri katılımcıların büyük alkışını aldı.

DHA