SON defilesini Amerika'da gerçekleştiren ve uzun zamandan bu yana ilk kez Türkiye'de defile yapan modacı Cemil İpekçi'nin 'Karma' adını verdiği yeni koleksiyonu İzmir'de defilede sundu.
İzmir'deki Mavi Bahçe'de gerçekleşen ve oyuncu Cem Özer'in sunuculuğunu üstlendiği defilede ünlü isimler podyuma çıktı. Banu Noyan koreografisiyle gerçekleşen defilede ünlü modacının hazırladığı kıyafetleri Şenay Akay, Ece Gürsel ve Şebnem Schaefer'ın da aralarında bulunduğu 20 model podyumda tanıttı.
Defilenin ardından konuklara hitap eden Cemil İpekçi, her zaman çok demokrat olduğunu ifade eden İzmir'in her zaman gönlünde başka bir yeri olduğunu söyledi. İpekçi, "İzmir'in insanları sevgili Atatürk'ümüzden bir gün vazgeçmemiştir. İzmir Cumhuriyet'in çocuklarıdır. Ben de Cumhuriyet'in bir çocuğuyum. Cumhuriyet kurulduğu gün köklerimizi kesmedik. Biz aynı zamanda da iyisiyle kötüsüyle çok geniş bir tarihi olan Osmanlı'nın da izlerini taşıyan insanlarız. Ben, bu vatanın, bu toprağın hayranı ve aşığıyım. Terkedebilirdim, başka yerlerde de olabilirdim. Çok da kolay olabilirdi benim için. Ama bu topraklardaki zenginlik, buralardaki kültür, Anadolu'nun muhteşemliği beni her zaman büyüledi. Bir tek gün vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim. Ben, Şile beziyle Cemil İpekçi oldum. Bugün ispat oldu ki Çin'den Amerika'ya aldığım ödüllerle Cemil ipekçi kabul oldu dünyada, ama neyle oldu pazenle oldu. Bizim kadınlarımızla, Anadolu'nun kadınlarıyla, Yörüklerle iftihar ediyorum. Karma, ömrüm olduğu sürece yazlıklarıyla, kışlıklarıyla devam edecek" dedi.
Bu topraklardan binlerce kültür geçtiğini ve yaşayan herkesin bunların izini taşıdıklarını anlatan Cemil İpekçi, defilenin yapıldığı alışveriş merkezi Mavi Bahçe'yi İzmir'e kazandıranlara da teşekkür etti.

DHA