BÜYÜK VURGUN MAKBUZDA ÇIKTI
İzmir'de, Bergama merkezli düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 23 kişinin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda, ilginç belge, yazışma ve lara ulaşıldığı belirtildi.
FETÖ/PDY üyelerinin aralarındaki anlaşmazlıkları çözen, örgütün 'kadim ağabeyi' durumundaki firara sanık Yusuf Bekmezci'nin kaldığı adresten, Fethullah Gülen'le çekilmiş ının yanısıra, eski futbolcular Hakan Ünsal, Arif Erdem, Ahmet Yıldırım ve futbol yaşantısını sürdüren Emre Belezoğlu ile çekilmiş larının bulunduğu belirtildi.
FETÖ/PDY üyelerinin kendi aralarındaki yazışmalarda kullandıkları 'bylock' programında da önemli detaylar bulundu. Özellikle grup yazışmalarında, üyelerin dikkatli olmaları ve nasıl davranmaları gerektiğinin anlatıldığı görüldü. Bunun yanı sıra yine ele geçirilen makbuz kayıtlarından 185 bin 433 TL'lik kurban bağışının, 91 bin TL'sinin merkez kuran ödemesi olarak Pensilvanya'ya, 100 TL'sinin yol ücretine, 9 bin 750 TL, 3 bin TL, 15 bin TL, 19 bin 500 TL'nin de çeşitli ödemeler için ayrı ayrı ayrıldığı belirlendi. Vatandaşlardan bağış olarak toplanan 185 bin 433 TL'den sadece 47 bin 933 TL'nin fakir insanlar için kurban kesilmesi amacıyla Hindistan'a gönderildiği saptandı.

DHA