BAKAN ELVAN AKADEMİK YIL AÇILIŞINDA KONUŞTU
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Sinop Üniversitesi'nin Akademik Yıl açılış törenine katıldı. Törene Sinop AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Hasan İpek, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serter, Belediye Başkanı Baki Ergül, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üniversitenin akademik ve idari personeli ve öğrenciler katıldı. Burada konuşan Bakan Elvan, teröre mücadelenin devam edeceğini belirterek, şöyle devam etti:
"Evrensel değerleri, demokratik değerleri diline dolayan batı, 15 Temmuz’da açıkçası dut yemiş bülbüle döndü. Türk milleti adeta dünyaya demokrasi dersi verirken kendi iradesine sahip çıkarken, demokrasiye sahip çıkarken, onuruna sahip çıkarken, darbeci hainlerin tanklarına, uçaklarına göğsünü siper ederken, şehit olurken, kendi iradesini işgalci ve gaspçı hainlere teslim etmezken, batının adeta ‘niye darbe başarılı olamadı’ diye yazıklanmadığı kaldı diye düşünüyorum. Çin’deki üniversite öğrencilerini destanlaştıran batı, Türk vatandaşlarının tankın üstüne çıkan ını günlerce manşetten indirmeyen batı, Türk milletinin nasıl tankların üstüne çıktığından, nasıl canı pahasına tankların altına yattığından bahsetmediği gibi akabinde aman darbecilere bir şey yapmayın diye akıl vermeye kalkıyor."
Konuşmalarının ardından Bakan Elvan, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne, Eğitim Fakültesi’ne, FenEdebiyat Fakültesi’ne, İlahiyat Fakültesi’ne ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi’ne birincilikle yerleşen öğrencilere hediyeler verdi.
BAKAN ELVAN: OHAL FETÖ’CÜLERE YÖNELİK
Bakan Elvan daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Partilere konuşan Bakan Elvan, OHAL’in milleti güvence altına almak için alınan bir karar olduğunu belirterek, "Olağanüstü Hal, Başbakanımızın ifade ettiği gibi milletimiz için değildir. Bilakis milletimizi güvence altına almaktır. Olağanüstü Hal sadece ve sadece FETÖ’cülere yönelik yapılan bir uygulamadır" dedi.
Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalara da değinen Bakan Elvan, şunları söyledi:
"Biz ülkemiz için en iyi sistemin başkanlık sistemi olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımız hızla sürüyor. Bu çalışmalarımızı tamamladıktan sonra son karar olarak elbette milletimize gideceğiz. Noktayı milletimiz koyacaktır. Ondan öte kim ne derse desin kararı millet verecektir. Biz buna inandık bundan sonraki süreçte de aynı anlayışla aynı felsefeyle aynı yaklaşımla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim milletle bütünleşmemizi kimse kıskanmasın. Bizim milletle bütünleşmemizden kimse rahatsız olmasın, biz milletle bir olmaya milletin sesi olmaya devam edeceğiz."

DHA