ERZURUM Büyükşehir Belediyesi, Kanuni Sultan Süleyman'ın kente gelişinin 482'nci yılını, bu yıl ilkini düzenlenen törenlerle kutladı.
Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Narmanlı Cami önünde bugün saat 12.00'de başlayan atlı ve mehteranlı kortej yürüyüşü, yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Havuzbaşı Kent Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüşe AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kanuni Sultan Süleyman'ı Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Halil İbrahim Subaşı canlandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Havuzbaşı Meydanında yaptığı konuşmada bu yıl ilkini düzenledikleri kutlama programını geleneksel hale getireceklerini söyledi. Başkan Sekmen şöyle konuştu:
"Dünyada 'Osmanlı' dendiğinde Fatih Sultan Mehmet Han'la birlikte akla gelen padişah Kanuni Sultan Süleyman'dır. Avrupalılar'ın ifadesiyle 'Muhteşem Süleyman'ın Erzurum'a gelişinin 482'nci yıl dönümünü düzenlediğimiz programla kutluyoruz Bu kutlamalar önümüzdeki yıllarda daha görkemli olacak. Kanuni Sultan Süleyman bilindiği gibi o tarihlerde yıkık ve virane Erzurum'u inşa eden ve Tebriz'den getirttiği insan kaynağıyla güçlendiren cihan hükümdarıdır. Bu, cihan padişahına Erzurum'un bir vefasıdır."
Tören sonrası davetlilere etli bulgur pilavı ve ayran ikram edildi. Kanuni Sultan Süleyman'ı canlandıran Halil İbrahim Subaşı büyük bir gurur duyduğunu belirterek bugünü hayatı boyunca unutmayacağını söyledi.

DHA