SAKARYA'nın Karasu İlçesi'nde, Karadeniz'e kıyısı bulunan Karasu Sahil Park Plajı'nda kriterler yerine getirilerek, törenle göndere Mavi Bayrak çekildi.
Karasu Sahil Parkı Plajı'na Mavi Bayrak verilmesi nedeniyle düzenlenen törene Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve çok sayıda kişi katıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusu üzerine kriterler yerine getirildi. Bunun üzerine hak kazanılan Mavi Bayrak plajda göndere çekildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, mavi bayrak için gerekli kriterleri yerine getirdiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Karasu plajımızda uluslararası mavi bayrağı dalgalandırmak için yapmış olduğumuz çalışmalar yaklaşık 9 aylık bir süre sonrasında neticeye ermiştir. Bu süreçte 4 ana başlık altında, 33 kriter gerçekleştirilmiştir. Çevre eğitimi ve bilgilendirme, yüzme suyunun kalitesi, çevre yönetimi, can güvenliği ve diğer hizmetler ana kriterleri oluşturmaktadır."
Başkan Zeki Toçoğlu ise, "Karasu Sahil Park'ın yapılmasından sonra diğer tüm gereklilikler yerine getirildi. Gerekli müracaatları yaptık. Sahil şeridimiz çok ciddi bir denetimden geçti. Hamdolsun tüm başlıklarda gerekli koşulları sağladık ve sahilimiz Mavi Bayrak ile buluşmuş oldu. Bu güzelliği ve doğallığı koruyarak hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Hem Karasu ilçemize, hem de şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

DHA