MARDİN Dargeçit'te teröristlerin saldırısında şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız, memleketi Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Muhammet Cansız şehit olan ağabeyinin tabutuna sarılarak askerlere, "Bırakın, ne olur götürmeyin" diye seslendi.
Dargeçit'te PKK'lı teröristlerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla yaptıkları saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız, son kez Kaynarca İlçesi Cebek Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin cenazesinin getirilişi sırasında gözyaşları sel oldu. Şehidin babası Ali Cansız, kardeşleri Muhammet Cansız ile Bingöl'de uzman çavuş olan Hüseyin Cansız ve diğer yakınları taziyeleri evlerinin önünde kabul etti. Şehidin tabutu helallik alınmasının ardından evin önünde namazın kılınması için hazırlanan alana taşındı. Şehidin annesi Sevim Cansız ve 4 kardeşi Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Muhammed Cansız ağabeyinin cenazesi taşınırken tabuta sarılarak başında nöbet tutan askerlere, "Bırakın, ne olur götürmeyin" diye seslendi. Yakınları genci tabuttan uzun uğraşlar sonucu ayırabildi.
Cenaze namazına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Ayhan Sefer Üstün ve yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız kılınan cenaze namazının ardından tekbirlerle Cebek Mahallesi Mezarlığı'na taşınarak gözyaşları arasında toprağa verildi.
Bu arada, dün gece Hakkari Şemdinli'de PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sercan Gedikli, bugün Kaynarca'da toprağa verilecek.

 

 

DHA