– DEMOKRASİ nöbetinin 24’üncü günü nedeniyle Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan final etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşların “idam, idam isteriz” şeklindeki sloganlarına “idam inşallah meclise gelecek, o zaman fikrimizi söyleyeceğiz sizin gibi” dedi.
Kayseri Cumhuriyet alanında kurulan dev ekranlara İstanbul Yenikapı’daki büyük miting canlı olarak verilirken Kayseri protokolü de İstanbul’daki etkinliği izledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri AK Parti milletvekilleri İsmail Tamer, Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu ile CHP milletvekili Çetin Arık, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti, CHP ve MHP il ve ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve on binlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki “idam, idam isteriz” sloganları arasında çıktığı kürsüde “inşallah idam meclise gelecek, orada o zaman fikrimizi söyleyeceğiz sizin gibi” diyerek başladı. Özhaseki şöyle konuştu:
“Milli iradenin 24’üncü gününde iradenize, geleceğinize, cumhuriyete, devletimize, hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız. Bu FETÖ’cüler kuzu postuna bürünerek yanımıza geldiler. Bunların bu kadar şerefsiz ve alçak olacaklarını düşünmemiştik. Bunlar şeytani planı 40 yıldır yapmışlar ama cenabı Allah’ın bir planı ve hesabı olduğunu bilemediler. Halkın gücünü hesap etmediler. Bu milletin yüce ve asil bir millet olduğunu anlamadılar. Azıcık başarılı olsalardı darbe sabahı karşımıza çıkacak manzara iç savaştı. Ülkemizin Güneydoğusunda ve Doğusunda yeni ülkeler ortaya çıkacak, bazı ülkeler gelip boğaza oturacaktı. Bunlar bizi vatansız, ezansız, bayraksız bırakacaklardı ama Türk milleti kazandı. En az bizim kadar Türk Cumhuriyetleri ve İslam ülkeleri de bayram ettiler. “Darbecileri, yendiniz, selamette misiniz?” diye telefonla aradılar yani sadece Türkiye değil Türk Cumhuriyeti ülkeleri, İslam ülkeleri ve mazlumlar da kazandı. Dimdik ayaktayız. Bu kardeşlik artık geriye gitmesin. Yıllardır hep kendilerini saklayan bu takkıyecilerin hangi taşın altından çıkacakları belli değil. Uyanık olmalıyız. FETÖ denilen adam akıl hastası ve şizofren.”
Vali Süleyman Kamçı da, OHAL yasasının vatandaşların ve masum insanların aleyhine olmadığını belirterek, "İnsanlar endişe etmesin. Devletimizin, milletimizin ve bayrağımızın yanında olanların hiçbir zarar görmeyeceğine buradan bir kez daha söylüyorum” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, “Bu yaşadığımız olayın başı felaket, ortası zafer ve selamet, sonu kötülüklerden arınma olarak gerçekleşti. Devletimiz tertemiz oldu. Ben bu yaşanan olayı ikinci vaka-ı Hayriye olarak görüyor ve tarihe geçeceğine inanıyorum. Parti farkı gözetmeksizin buraya gelen vatandaşlarımızı selamlıyorum” diye konuştu.
  

DHA