TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ, 7 GÖZALTI VAR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu, şunları söyledi:
"Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki, hastanelerdeki yaralılarımızı ziyaret ederek durumlarıyla ilgili bilgiler aldılar. Biz de burada olayla ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. Olayın yaşanmasının ardından 11'inci Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanımız ile Kara Kuvvetleri Komutanımız Kayseri’ye geldiler. Olayla ilgili Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza sürekli bilgi arz ediyoruz. Terör, bizim kararlılığımızı etkileyemeyecektir. Vatandaşlarımızın bu konudaki hissiyatlarını anlıyoruz. Özellikle Kayseri’de teröre karşı ortak tepki ve ortak sesin ne anlama geldiğini ve bizi nasıl bir sorumlulukla karşı karşıya bıraktığını da bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Yapmamız gereken, değerlerimize, anlayışımıza inancımıza göre vakarımızı ve sükunetimizi ve bu konuda güvenlik kuvvetlerinin, devletimizin top yekün yapabileceklerini takip etmektir. Yine yapacağımız, şehitlerimizi dua ile ve Kur’an ile buluşturmaktır. İçimiz yanıyor ve bu evlatlarımızın, bu kardeşlerimizin şehadete ermesi ülkemizi, insanlarımızı büyük bir acıyla karşı karşıya bırakıyor.
Sabahleyin gerçekleşen saldırıda, Adli Tıp’a intikal eden ve kimliği belli olan 12 şehidimiz var. 1 şehidimiz de Erciyes Üniversitesi Hastanesi’nde. O da Adli Tıp’a intikal edecek. 13 şehidimiz var. Hastaneye 1 yaralı daha ulaştı. Toplam 56 yaralımız var. Yaralılarımızdan 12’si yoğun bakımda ve 4’ünün durumu ağır."
7 KİŞİ GÖZALTINDA
Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Soylu, "Şu anda 7 kişi gözaltında, 5 kişinin de arama çalışmaları devam ediyor. Olayın nereden ve nasıl intikal ettiğine dair güvenlik kuvvetlerimizin çalışmaları var. Teröristin kimliği belli. Bu konuda arkadaşlarımız, güvenlik kuvvetlerimiz çalışmalarını tamamlayınca açıklama yapılacak’’ diye konuştu.
ABDULLAH GÜL GELDİ
Bu arada, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Kayseri Valiliği'ne gelerek, olayla ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. AK Parti Grup Başkanvekili ve eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis ile CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da Valiliğe gelerek olayla ilgili bilgi aldılar.

DHA