CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kayseri'de yerel Deniz Postası gazetesinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ortağı olduğu şirketle ilgili haberi nedeniyle toplatıldığını belirterek, "Kabul edilecek bir iş değil. Bu sadece, sıkıyönetim anlayışıdır" dedi.
Kayseri'de günlük yayımlanan Deniz Postası gazetesinin bugünkü nüshası yapı malzemeleri üreten bir şirketin zehirli atıkları doğaya gömdüğüne ilişkin 'Bakan böyle yaparsa' manşet haberi nedeniyle toplatıldı. Gazete yetkilileri, bastıkları gazetenin henüz dağıtılmadın toplatıldığını açıkladı.
CHP MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK
Parti çalışmaları için iki gündür Kayseri'de bulunan CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Aydın Uslupehlivan, Zülfikar İnönü Tümer ve Çetin Arık, olayı öğrenince Deniz Postası gazetesini ziyaret etti. Gazetenin sahibi Azim Deniz, CHP'li milletvekilerine olayla ilgili bilgi verdi.
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yaptığı açıklamada, henüz dağıtımı yapılmayan gazetedeki haberi gece yarısı savcının, hakimin, polisin nasıl öğrendiğini ve dağıtım yapılmadan toplatılmasını anlayamadıklarını söyledi. Tekin şöyle dedi:
"Haber daha yayınlanmadan, hemen karara dönüştürülüp, işleme konulması hangi telaştır doğrusu merak ediyorum. Etik değil. Sayın Bakan’ın belli ki ortaklığı var. Şiddetle protesto ediyoruz. Gazetelerin basılmamış haberlerine el konulması kabul edilecek bir iş değil. Bu sadece sıkıyönetim anlayışıdır. Bizim ısrarla basın özgürlüğünü savunduğumuz ve OHAL Yasası'na karşı olduğumuzun ne kadar haklı bir gerekçe olduğu da ortada net olarak gözüküyor."
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da "Eğer iddialar doğru ise sayın Bakanın ya istifa etmesi lazım ya da söz konusu şirketten ayrılması lazım. Çünkü etik değil" dedi.
ÖZHASEKİ YANIT VERDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de yaptığı açıklamada, habere konu edilen şirketin üretim prosedüründe zararlı atık içeren bir madde olmadığını üretim çıktılarının geri dönüşümlü malzemeler olduğunu söyledi. Bakan Özhaseki açıklamasında şöyle dedi:
''Sayın Gürsel Tekin bugün Kayseri'de şahsımı hedef alan bir basın açıklaması yapmış. Çevre hassasiyetimiz herkes tarafından bilinmektedir. Ben arkadaşlarımıza konuyu bir kez daha araştırmaları talimatını verdim. Şayet bir sorun varsa gereği neyse harfiyen yapılacaktır. Bu konuda asla tavizimiz olmaz. Ancak yalan ve iftira üzerinden şahsım yıpratılmak isteniyor ise sessiz kalmamız beklenmesin. Haklarımızı sonuna kadar savunuruz. Ben adı geçen şirketin ne genel müdürü ne de yöneticisiyim. Babamdan miras kalan yüzde 3,.’lük bir hissem var. Ve şayet zehirli bir atık ile çevre kirletilmiş ise buradan ilan ediyorum ki; yüzde 3.3 olan hissemi CHP’nin gösterdiği yere bağışlayacağım. CHP daha önce Kayseri'de yine şahsıma yönelik bir iftira kampanyası yapmıştı. Vatandaşa dağıttığımız sucuk ikramı bu iftiraların bedeli olarak CHP'den çıkmıştı. Galiba tarih tekrar tekerrür edecek.''

DHA