KAYSERİ'de, 17 Aralık cumartesi günü düzenlenen bombalı terör saldırısını protesto etmek için Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) düzenlediği basın açıklaması, öğretim üyeleri, öğrenciler, sivil toplum örgütleri ve halkın kalıtımıyla yaklaşık 10 bin kişilik mitinge dönüştü. Açıklama ardından saldırının gerçekleştiği durağın önüne konulan masada, Türkiye'de idam cezasının yeniden uygulanması için imza toplandı.
ERÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammet Güven, öğretim üyeleri ve öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla Üniversite Kampusu Enstitüler Binası önünde toplandı. Buradan tramvay yolu güzergahını izleyerek saldırının gerçekleştiği otobüs durağına yürüyen üniversiteliler, sık sık 'Dişe diş, kana kan, intikam', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attılar. Üniversitelilerin terörü protesto yürüyüşüne, saldırının meydana geldiği durakta bulunanlar da katılınca protesto yürüyüşü, 10 bin kişilik mitinge dönüştü. Burada, karanfiller bırakıldı, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. Kuran-ı Kerim okunması ardından, İl Müftüsü Şahin Güven tüm şehitler için dua etti. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven burada yaptığı basın açıklamasında, "Kayseri’de, üniversite yakınında meydana gelen ve 14 askerin şehit olduğu, çoğu asker 56 kişinin yaralandığı hain bombalı terör saldırısını şiddetli kınıyor, lanetliyoruz. Saldırıda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemiz üzerine hain emelleri bir türlü dinmeyen terör örgütleri, birlik ve beraberliğimizin bozulması, ülkemizin bölünüp parçalanması için adeta tüm gücüyle seferber olmuşlardır. Bunun için her türlü oyunu oynayan, her türlü çirkin tezgahı sergileyen kalleş terör örgütleri, bombalı saldırılar ile emellerine ulaşmaya çalışmaktadır. Fakat unuttukları bir şey var; o da Milletimizin gücü, özgürlüğüne, birlik ve beraberliğe olan düşkünlüğü ve kararlı dik duruşudur. Üzgünüz, kızgınız ama bir o kadar da güçlü ve kararlıyız" dedi.
Düşman askerine 'Çanakkale Geçilmez' dedirten Çanakkale Ruhu'nun, Anadolu’dan düşmanı tamamen temizleyip denize döken 'Milli Mücadele Ruhu', 15 Temmuz’da darbecilere 'Dur' demesini bilen 'Yenikapı Ruhu'nun, milletin içerinde var olan, cesaret ve kahramanlığın göstergesi olduğunu anlatan Rektör Güven, şöyle devam etti:
"Devletimiz ve milletimiz bir üyesi kalmayana kadar tüm terör örgütlerini yok etme kararlığındadır. Biz buna inanıyor ve güveniyoruz. Milletin birlik, beraberlik ve bağımsızlığı ebediyete kadar sürecektir. Büyük ve Güçlü Türkiye’nin inşasına kimse mani olamayacaktır. Biz Erciyes Üniversitesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın terör örgütlerine karşı başlattığı milli seferberliği sonuna kadar destekliyor ve tüm gücümüzle buna destek olmaya çalışacağımızı buradan belirtiyoruz. Türkiye’nin her alanda gelişip büyümesi, ekonomik olarak kalkınması, dünya arenasında söz sahibi lider ülke konumuma ulaşabilmesi için herkese eskisinden daha çok görev düştüğü inancıyla, Erciyes Üniversitesi olarak var gücümüzle çalışacağız. Bu duygularla bir kez daha ilimizde yaşanan menfur terör saldırısını şiddet ve nefretle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Acımız çok büyük, tüm milletimizin başı sağ olsun."
Basın açıklaması ardından, öğretim üyeleri ve öğrenciler, sloganlar atarak dağılırken, durak önüne konulan bir masada, idam için imza kampanyası başlatıldı. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nden bir grup da saldırının gerçekleştiği durağa gelerek, hain saldırıyı protesto etti.
Öte yandan, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından Camiikebir'de şehitler için hatim okunmaya başlandı. Hatim sayısının 600'ü aştığı bildirildi. Bu arada, saldırının gerçekleştiği otobüs durağına sarı-kırmızılı atkı üzerine bırakılan 4 TL 25 kuruş dikkat çekti.

DHA