DİYARBAKIR 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 8 milletvekilinin yargılandığı KCK ana davasında bir önceki duruşmada 6 milletvekili için verdiği, 'Mahkemeye zorla getirilme kararını' kaldırdı.
Diyarbakır'da görülen KCK Ana davasından dosyaları Milletvekili olduğu için ayrılan HDP'nin Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, milletvekilleri Nadir Yıldırım, Besime Konca, Dirayet Dilan Taşdemir, Alican Önlü ve Selma Irmak için Diyarbakır 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, bir önceki duruşmada mahkemeye zorla getirilme kararı vermişti. Bugün görülen ve sadece milletvekillerinin avukatlarının katıldığı duruşmada avukatların talebi üzerine mahkeme, 6 vekil için zorla getirilme kararını kaldırdı. Aynı davada 6 vekilin dışında HDP Milletvekilleri Osman Baydemir ve Ahmet Yıldırım da yargılanıyor. 191 kişinin yargılandığı KCK ana davasında yargılanıp milletvekili olan 8 kişinin dosyası ayrılarak ayrı bir dava konusu yapılmıştı.
KCK davasında hakkında zorla getirilme kararı kaldırılan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, 5 Kasım'da Hakkari Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturmada tutuklanmıştı.  

DHA