15 TEMMUZ darbe girişiminin ardından yurt genelinde oluğu gibi Kırşehir’de de Cacabey Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan Kırşehirliler, dün gece bir çiftin nikahlarına şahit oldular.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görev yapan Ayla Ürün ve Harun Cingöz çifti demokrasi nöbetinden geri kalmamak için Kırşehir Belediyesi’ne başvurdu. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin nikâhlarını Cacabey Meydanı'nda kıydırmaları yönündeki teklifini kabul eden çift, dün akşam meydanda binlerce kişinin huzurunda “evet” diyerek evlendi. Ayla Ürün ve Harun Cingöz çiftinin nikâhını Belediye Başkanı Bahçeci kıyarken, şahitliklerini de Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli yaptı.
Vali Şentürk, evlilik cüzdanını verdiği gelinin üzerine Türk bayrağı örttü. Belediye Başkanı Bahçeci de 'Aile Saadeti' kitabını hediye etti. Kırşehir Müftü Vekili Bekir Ercan, nikahın ardından dua okudu. Meydanda toplanan halk ve yakınları genç çifti kutlayarak mutluluklar dilediler. 

 

DHA