KIRŞEHİR Belediyesi, kar yağışı ve aşırı soğuk nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.
Kırşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, doğal ortamlarında yiyecek bulmakta zorlanan kuş ve diğer yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı. Ekipler, kuşlar için açık alanlara buğday bırakırken; köpek, doğan, atmaca, kartal, kurt gibi yırtıcı hayvanlar için de ekmek, kemik ve et bıraktı. Özellikle dağlık alanda yaşam mücadelesi veren ve yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları yanında sokak hayvanları için de beslenme odaklarına kuru mama bıraktıklarını kaydeden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Hayvanların barınması ve aç kalmaması için belirli noktalara hayvan yemi bırakıyoruz. Sokak ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için mümkün olduğunca hassas davranıyoruz” dedi.
Yem bırakma işlemlerinin belli aralıklarla devam edeceğini ifade eden Başkan Bahçeci, yaban hayatına destek vermek adına başlatılan bu uygulamaya duyarlı vatandaşların da destek olabileceklerini söyledi.

DHA