AFYONKARAHİSAR merkezli uydu üzerinden yayın yapan 'Kanal 3 Televizyonu'nun spikeri Nail Azbay, adına kitap yazdığı sevgilisine ana haber bülteni sonunda evlilik teklifi yaptı.
Bir yıl önce 'Çırağın Kalemi' adlı ilk kitabını çıkaran 'Kanal 3' spikeri, gazeteci Nail Azbay, ikinci kitabı 'Secdedaş'ı da tamamladı. Azbay'ın kitabını farklı kılan son sayfasında yer alan evlenme teklifi oldu. Sevdiği kadın için yazdığı kitabı spikerliğini yaptığı televizyonunun dün akşam yayınlanan ana haber bülteninde tanıtan Azbay, sevgilisine evlilik teklifini bir kez de ekrandan tekrarladı. Bülteni sunduktan sonra izleyicilere 'Ailem' diye seslenen Azbay, şöyle dedi:
"Derdimi kelimelerle sayfalarına buyur etmiş bir kitapla tanıştırmak istiyorum sizi. Adı; Secdedaş. Yeni çıktı henüz. Benim dertlerimi kelimelerle sayfalarına konuk almış bir kitap. Derdimi anlatan sayısız cümle var bu kitabın içerisinde. Ama hepsinin ortak bir özelliği var. Hepsi de yalnızca bir kişi için dertlenmiş cümleler. Kendisiyle aynı gök kubbenin altında yaşlanmak istediğim kişiyle dertleniyor bu kitaptaki her bir cümle. Doğacak her yeni güne birlikte uyanmak istediğim kişiye dert yanıyor bu kitabın satırları. Şöyle diyor özetle bu kitap cümlelerin muhatabına; gel evlenelim, birbirimize eş olalım, bizi birbirimize sevdirene secdedaş olalım."
Adını ekrandan söylemediği sevgilisinin anne ve babasına da seslenerek, "Hanenize, ailenize beni de evlat olarak buyur eder misiniz Sofranızda bana da evlat muamelesiyle muamele eder misiniz" diyen Azbay, evlilik teklifini şöyle sürdürdü:
"Şimdi de bu kitabın içerisindeki tüm satırların muhatabı olan kişiye sesleniyorum, burada, beni her akşam evlerine buyur eden bütün ailemin önünde sana bu kitaptaki çağrıyı iletiyorum; benimle evlenip, eşim, secdedaşım olur musun"
Kitabı Secdedaş'ın başta D&R olmak üzere Türkiye'deki tüm seçkin kitapçılarda yer aldığını vurgulayan Azbay, hem evlilik teklifi yaptığı hem de kitabın kahramanı olan sevgilisinin adının ise kitabın okuyucularının öğreneceğini anlattı. Tekliften habersiz olan Azbay'ın sevgilisinin ise ana haber bültenini izledikten sonra televizyon binasına geldiği ve Azbay'a sarıldığı belirtildi.

DHA