KONYA, Aksaray ve Karaman'da, darbe girişiminin ardından halk meydanlarda toplanıp, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Darbe girişimlerinin kamuoyuna yansıması üzerine Konya'da, polis alarma geçti. Valilik binasında askeri noktalarda önlem aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, halkın meydanlarda toplanması yönde açıklamasının ardından binlerce kişi Valilik binası önünde toplandı. Başta Özel Hareket ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri otomatik silahlarda valilik binası önünde önlem aldı. Toplanan grup, 'Bu vatan bizim kimse alamaz' diye slogan atıp, valilik binasına girmek istedi. Bunun üzerine izdiham oluştu. Polis, güçlükle kalabalığın bina içine girmesini engelledi. Daha Vali her türlü tedbiri aldık, milletin iradesine el konulmasına asla müsaade etmeyiz. Bu mücadelede gerekirse şu toplulukta canını verir, bende canımı veririm. Şu an için Konya'da bir sorun görünmüyor. Biz gerekeni yapıyoruz'' dedi.
Vali Canbolat'ın açıklamalarının ardından binlerce kalabalık valilik binası önünde bekleyişini sürdürdü.
Aksaray'da da binlerce kişi hükümet meydanında toplandı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, halka seslenip birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Karaman'da da polis, askeri birliklerin önünde önlem alıp, askerlerin birliğe girmesine izin verilmedi. Binlerce kişide Aktekke Meydanı'nda toplandı. Vali Süleyman Tapsız da beraberinde Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akış ile birlikte halka seslenip, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Konya, Aksaray ve Karaman da, camilerden ezan okundu. Cemaatte camiye giderek namaz kılıp dua etti.


 

DHA