DARBE girişimi sırasında Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit düşen 28 yaşındaki Komiser Yardımcısı Muhsin Kiremitçi'nin cenazesi, memleketi Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde toprağa verildi. Kiremitçi'nin 1 ay sonra baba olacağı öğrenildi.
Geçen 15 Temmuz Cuma gecesi Özel Harekat Daire Başkanlığı'na darbe girişimi sırasında yapılan saldırıda Komiser Yardımcısı Muhsin Kiremitçi de şehit düştü. Daha önce Diyarbakır Sur ve Şırnak Cizre’de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara katılan ve 2 ay önce de Özel Harekat Daire Başkanlığı bünyesine atandığı öğrenilen Kiremitçi’nin cenazesi, memleketi Konya’nın Seydişehir İlçesi’ne getirildi. Bugün öğle saatlerinde şehit Muhsin Kiremitçi’nin Türk bayrağına sarılı tabutu, helallik alınmak üzere baba evine götürüldü. Burada şehidin 8 aylık hamile eşi Seda Kiremitçi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Ardından şehidin cenazesi, Hükümet Meydanı önündeki Muallimhane Camii'ne getirildi. Cenaze törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Ak Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, şehidin yakınları ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.
Cenaze törenine katılan özel harekat polislerini gören şehidin eşi Seda Kiremitçi, "Bak yeni üniforma vermişler. Bak bunlar yeni. Şunlar eski. Bize nasıl kıydılar? Sana nasıl kıydılar?" diyerek feryat etti. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan Kiremitçi, "Muhsin'ime nasıl kıydılar? Sarı saçlarına nasıl kıydılar" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin kardeşleri de tabutuna sarılarak ağladı. Şehit Muhsin Kiremitçi'nin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Akyol Mezarlığı’nda toprağa verildi.
'ÖZEL HAREKATI ÇOK İSTİYORDU'
Oğlunun Özel Harekat ekiplerine katılmak için çok ısrarlı olduğunu belirten şehit Kiremitçi'nin babası emekli imam Hüseyin Kiremitçi, "Kendisi Özel Harekat'a geçmek istedi. Ben izin vermemiştim. Israr etti. Çok isteyince razı oldum. İstemediğimi söylediğim zamanlarda hep bana, 'Baba kaderi sen öğrettin bize' derdi. Ben Cizre’de görevdeyken şehit olduğu haberini bekliyordum. 75 gün kapım her çaldığında memur kardeşlerimi bekliyordum. Rabbim bu haberi Ankara’da duyurdu. Şehit haberi geldi. Kader, yazı böyleymiş" dedi.
'TORUMUNU BEN YETİŞTİRECEĞİM'
Şehit oğlunun eşi Seda Kiretitçi’nin 8 aylık hamile olduğunu hatırlatarak torun beklediklerini ifade eden Hüseyin Kiremitçi, şunları söyledi:
"Ben eğitime çok önem verirdim. 34 yıllık din görevlisiyim. Çocuklarıma bir şeyler vermeye çalıştım. Oğlum, 'Baba benim çocuklarımı sen eğiteceksin' derdi. Belki de o zamandan oğluma mağlum oldu. Şehit olarak gelince benim de aklım başıma geldi. Torunumu inşallah ben yetiştireceğim. Allah hayırlı bir evlat versin inşallah. Vatan sağ olsun."

DHA