'DEVLETİN DESTEĞİYLE AYAKTA DURAN, SİVİL HAREKET OLMAZ'
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliği tarafından bir otelde sivil toplum örgütü kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Yemekte konuşan Kurtulmuş, FETÖ ile hükümet olarak yürüttükleri çalışmaları anlatarak, bundan sonra da bu örgüte karşı hem devletin hem de vatandaşların daha uyanık olup dikkatli davranacağının altını çizdi.
Sivil toplum adı altında devletin gölgesinde sivil toplum olamayacağını vurgulayarak FETÖ’nün dernek ve işadamları derneklerini eleştiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Sivil toplum adı üstünde devletin gölgesinde sivil toplum olmaz. Her bir vakfınızı, her bir derneğinizi, her bir sendikanızı, her bir işadamları derneği, her kimseniz önce sivil olmanız lazım. Sivil olmayanın millete hayrı olmaz. Devletin gölgesinde, devletinhükümetin desteğiyle ayakta duran, sivil bir hareket olmaz. FETÖ’den çıkaracağımız en büyük derslerden birisi budur. Bunların hepsi devletin imkanlarıyla çok güçlü sayılan, zannedilen vakıflar, dernekler kurdular. Hadi sivildiniz, şimdi ayakta durun. Şimdi bir tanesi karşınıza gelebiliyor mu Devletin gölgesinde iş yapmak kolay. Hadi bakalım şimdi yapın. Sivilseniz şimdi erkekseler çalışsınlar. Çünkü millet bunların sivil olmayan yüzünü gördü. Sivil toplumu devletin gölgesine sokmayın. Sivil toplumun özelliği sivil olmasıdır” dedi.
Yemeğe Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un yanı sıra, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ak Parti Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz ve sivil toplum örgütü kuruluşu temsilcileri katıldı.

DHA