AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanlığı, başta Kayseri ve İstanbul'dakiler olmak üzere son günlerde yaşanan terör saldırılarına, 250 metrelik dev Türk bayrağı ile düzenlenen yürüyüşle tepki gösterdi.
'Devletimin Yanındayım, Terörün Karşısındayım' adı altında düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, sık sık tekbir getirip, terörü kınadı. AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve Recai Berber, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım da yürüyüşe destek verdi. 250 metre uzunluğunda Türk bayrağı açan kalabalık, Doğu Caddesi'ni takip ederek 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüyüşe geçti. Kalabalık, yol boyunca "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" sloganları attı. Yürüyüş sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüşün sonunda kalabalığa seslenen AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, Türk milletinin hain saldırılara asla boyun eğmeyeceğini ifade ederek, "Milletimiz çok zor günler geçiriyor. Terör örgütleri vatanımızın üzerinde kirli oyunlarına devam ediyor. Milletimiz meydanlarda ve sokaklarda vatanına sahip çıkıyor. Osmanlı'nın yükselişini, Türkiye'nin yürüyüşünü durduramayacaklar. Bu duruşu ve yürüyüş bir o kadar Halep'in, Gazze'nin yürüyüşüdür. Bir İslam dünyası yürüyüşüdür. Bu yürüyüş burada Osmanlı ruhuyla, Bedir ruhuyla, Çanakkale ruhuyla ve 15 Temmuz duruşuyla gerçekleşmiştir. Bu millet alçaklara, hainlere asla fırsat vermeyecektir" dedi.
"BUNLARDA YÜREK YOK"
AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise, Türkiye'nin son yıllarda zor bir süreçten geçtiğini, ancak bu zor süreçten milletin birlik ve beraberliği içerisinde çıkılacağını dile getirdi. Milletvekili Baybatur, "Ülkemiz Cumhuriyet tarihi boyunca böylesi saldırılar altında kalmadı. Gezi Parkı olaylarında yapmak istediler beceremediler. 17-25 Aralık'ta yapmaya çalıştılar beceremediler. Doğu ve Güneydoğu'da hendek kazdılar. Ama o hendeğin içinde gömüldüler. Bu yetmedi 15 Temmuz'da 250 şehit verdirerek ne yazık ki alçakça, haince saldırıda bulundular. Yetmedi Doğu ve Güneydoğu'da askerimize, polisimize ve korucumuza, sivil vatandaşlarımıza haince, kahpece saldırdılar. Şimdide geçen İstanbul'da polisimiz, bugün sabah da Kayseri'de Mehmetçiklerimiz'i yüzsüzce, kahpece canlı bombayla şehit ettiler. Bunlarda yürek yok. Bunlar Mehmetçiğimizin, polisimizin, milletimizin karşısında ancak etek giyerek kaçarlar. Dünyada her zaman mazlumun yanında olduk ve onları kanımızla koruduk. Bu saatten sonra da aynısını yapacağız. İstedikleri kadar saldırsınlar, haince planlar kurup üzerimize gelsinler. İsteğiniz kadar dini görünümlü insanlar olan FETÖ'cülerle ittifak kurarak saldırın. Ama bu millet Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ruhuyla 15 Temmuz'da meydanlarda bulunduğumuz ruhla Allah'ın izniyle hepsinin üstesinden gelecek. Hepsinin hain tuzakları var. Ancak en hayırlı tuzak kuran Allah'tır. Bu kurdukları tuzakları başlarına geçireceğiz. Bayrağımızı yere indirmeyeceğiz ve ezanlarımızı susturmayacağız. Bu vatanı parçalattırmayacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından terör saldırısında şehit olanlar için dua edildi. Kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

 

DHA