MANİSA Valiliği öncülüğünde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikte 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 246 kişi anıldı. Şehitler için dua okunurken Vali Hakan Güvençer, alışık olmadıkları meydanlarda olmaya devam edeceklerini anlatırken "Meydanlarla, tabiri caizse bu sevişmemiz bir süre daha, gerektiği kadar devam edecek" dedi.
Darbe girişiminde şehit olan 246 kişi için Manisa'da anma töreni düzenlendi. Manisalılar ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi şehitlerini anmak için Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, Recai Berber, Uğur Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, kurum kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Manisalı katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma töreninde, Vali Mustafa Hakan Güvençer halka seslendi. Darbe girişiminde milletin varlığına kast edildiğini belirten Vali Güvençer, şöyle dedi:
"Meydanlarla tabiri caizse bu sevişmemiz bir süre daha, gerektiği kadar devam edecek. Meydanlara ses vermeye devam edeceğiz. Bu duruş herhangi bir duruş değil. Bu duruş vatana uzanan eller karşısında siper duruşudur. Duruyoruz, düşmanca, hain bir saldırıya maruz kaldığımız için.15 Temmuzda hain ellerce bu vatanın, milletin sistemine yönetimine değil varlığına kast edildi. Bu milletin ölümüne hükmedildi. Ateşle oynanmaz, suyun önü kesilmez. Binlerce yıldır defalarca öğrettik. Ama demek ki bir kez daha öğrenmeye ihtiyacı varmış birilerinin. Ateşle oynanmadığı gibi bu milletle de oynanmaz. Suyun önü kesilemediği gibi bu milletin de önü kesilemez. Buna el uzandığında hiç tereddütsüz kırarız. 15 Temmuz'da yaşanan budur."
5 YAŞINDAKİ FURKAN'DAN ASKER SELAMI
Vali Güvençer'in konuşmasının ardından demokrasi şehitlerini anma törenine katılanlar sahneye gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ardından Hatuniye Cami müezzini Şuayip Coşkun sala okudu. Anma töreninde Aynı Ali Cami İmamı Şuayip Yörük, mevlit okudu. Bu sırada Yörük'ün oğlu, 5 yaşındaki Ahmet Furkan Yörük ise asker üniformasıyla babasını yalnız bırakmadı. Bir yandan mevlit okunurken, diğer yanda 5 yaşındaki Furkan asker selamı verdi. Anma töreni okunan dualarla devam etti.

 

DHA