Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)MERSİN Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı ilk toplantısında Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin de içinde yer aldığı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı oy çokluğuyla kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi'nin MHP ve AK Partili meclis üyelerini oyu ile kabul edilen kararı çevreciler sloganlar, ıslık ve düdük çalarak protesto etti.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, başkanlığında toplandı. AK Parti, CHP, MHP'li meclis üyelerinin hazır olduğu toplantıya CHP Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile Hüseyin Çamak ve çevreciler de katıldı. Çevreciler meclis salonuna girerken, güvenlik görevlileri almak istemeyince devreye CHP'li Atıcı girdi. Atıcı'nın girişimi ile çevreciler toplantıya alındı. Daha sonra Kocamaz başkanlığında başlayan meclis toplantısında ilk olarak komisyonlardan gelen dosyalar görüşüldü. Daha sonra ise meclis gündemine geçildi. Gündemin son Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin de içinde yer aldığı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı maddesi görüşüldü. AK Parti, CHP, MHP ve HDP'li meclis üyeleri planla ilgili görüşmeleri belirttiği sırada meclis üyeleri, çevreciler ve Başkan Kocamaz arasında tartışma çıktı. Başkan Kocamaz konuyla ilgili konuşma yaparken CHP'li Aytuğ Atıcı ile arasında söz düellosu görüldü.
MHP VE AK PARTİLİLER 'EVET' DEDİ
Ardından MHP'li 34, CHP'li 20, AK Partili 18 ve HDP'li 6 meclis üyesinin bulunduğu oylamada MHP ve AK Partili üyeler 'evet' oyu kullanarak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin de içinde yer aldığı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı onaylandı.
Bu sırada salonda bulunan çevreciler duruma tepki gösterdi. Sloganlar, ıslıkla ve düdük çalarak kararı protesto eden çevrecilerin durumuna göre tepki gösteren Kocamaz, güvenlik görevlilerinden dışarı çıkartmalarını istedi. Bunun üzerine dışarıya çıkan çevreciler bir süre burada bekleyerek protestolarını sürdürürken meclis toplantısı ise son buldu.

 

 

DHA