MERSİN'in efsane belediye başkanlarından olan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 78 yaşındaki Kaya Mutlu'nun cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Kaya Mutlu'nun cenazesi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden aldıktan sonra üyesi olduğu CHP İl Başkanlığı'na getirildi. Buradaki törene CHP Milletvekilli Aytuğ Atıcı, Hüseyin Çamak, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, yeğeni CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, İl Başkanı Abdullah Özyiğit, dönemin Dışişleri eski Bakanı Murat Karayalçın, Kültür eski Bakanı İstemihan Talay, eşi Yıldız Mutlu, Mustafa Sarıgül, ilçe belediye başkanları ve partililer ile vatandaşlar katıldı. 
İl Başkanı Özyiğit, Kaya Mutlu'nun kişiliğinden ve hayata geçirdiği projelerden bahsederek, "Kaya Mutlu'yu kaybetmekle esasen bir dostu, bir ağabeyi, bir yoldaşı ve önderi kaybettik. Hepimizin başı sıkıştığında başvurduğumuz büyüğümüzdü. Asıl şimdi Mersin mutsuz kaldı" dedi.
Yeğeni Milletvekili Fikri Sağlar cenaze törenine katılanlara teşekkür ederek, "Buraya gelerek gösterdiğiniz sıcaklığınız sizin Kaya Mutlu'yu unutmadığınızı göstermeniz, sizin gönlünüzde ölümsüzlüğe yerleştiğini söylemeniz ailemiz için büyük bir gururdur. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Mutlu'nun cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına bindirilip yıllarca görev yaptığı Mersin Büyükşehir Belediye binasına götürüldü.
Buradaki törene de Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, ailesi ve diğer ilgiler katıldı. Belediye önündeki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Kaya Mutlu'nun Mersin'e 3 dönem hizmet ettiğini kaydetti.
Murat Karayalçın da Mutlu'nun başkanlığı döneminde kentti için sürekli yeni projeler yaratarak Mersin'in bugünlere gelmesinde büyük bir emeğinin olduğunu söyledi.
Mutlu'nun cenazesi ardından Muğdat Camii'ne getirildi. İkindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Kaya Mutlu'nun cenazesi Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DHA