GÜVENLİK Uzmanı Mete Yarar'a silahlı saldırı soruşturması kapsamında Yarar'a ateş eden Erkan B. ile yanındaki arkadaşı Volkan Ö. "Mağdurun bir senedi vermeye mecbur edilmesi suretiyle yağma" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Olayı gerçekleştirdikleri iddiasıyla aranan ve Avşa Adası'nda yakalanan iki şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Şüpheliler soruşturma savcısına verdikleri ifadelerinin ardından "Mağdurun bir senedi vermeye mecbur edilmesi suretiyle yağma" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

SENET MESELESİ...

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren ve Mete Yarar'a ateş ettiği belirlenen şüpheli Erkan B. sorgusunda kimseden zorla senet almadığını söyleyerek, "Senetler akrabam Gökhan K.'ye aittir. Mete Yarar benim kendisine para getirdiğimi zannetmişti. Ancak biz ona borcumuz olmadığını hesaplamıştık. Kendisi bana senetleri uzattı. Fakat para olmadığını anlayınca senetleri elimden çekti ve senetler yırtıldı. Benim üzerimde ruhsatsız tabanca vardı. Onun üzerinde silah olduğunu biliyordum. Çünkü kendisiyle her görüşmemizde bizi tehdit eder tarzda 'Ben özel kuvvetlerden emekliyim' şeklinde konuşmalar yapıyordu. Ben ne kimseyi gasp ettim, ne de kimseyi vurmaya çalıştım. Mete Yarar para getirmediğimizi anlayınca bize küfretti. Ben masadan kalkıp gitmeye çalışınca beni tuttu" dediği öğrenildi.

"FETÖ ÖRGÜTÜ GİBİ...İFADE VEREMEDİM..."

Şüpheli Volkan Ö. ise olay günü diğer şüpheli Erkan B.'nin yanında olduğunu belirterek, "Kendi aralarında alacak verecek ile ilgili tartışmaya başladılar. Erkan 'Biz sana şu kadar para verdik. Bu meseleyi kapatalım. Sana daha verecek paramız yok' dedi. Masa gerginleşmeye başladı. Olay sırasında Mete'nin Erkan'ın gitmesini engellediğini gördüm. Mete Yarar, Erkan'a küfür ve tehdit ediyordu. Daha sonra Erkan benim yanıma geldi, silahını çıkarttı. Ben Erkan'ı 'Yapma' diye engellemeye çalıştım. Mermiyi silahın ağzına ermeye çalıştı. Silah arızalı olduğu için 3.sünde patladı. Bunun üzerine karşıdaki şahıs da belinden silahı çekti. Ben de korktum, kaçtım. Erkan da ters istikamete doğru kaçtı. Bu sırada Mete Yarar'ın Erkan'a hedef gözeterek ateş açtığını gördüm. Korktum, evime gittim. 3 gün evimde oturdum. Medyada Mete Yarar isimli şahısın bizimle ilgili FETÖ örgütü gibi ithamlarda bulunduğunu duydum. Bu nedenle gelip ifade veremedim. Ben kimseyi tehdit etmedim. Mete Yarar ile önceden tanışıklığım yok" diye konuştuğu kaydedildi.

2 ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI

Hakimlik, müşteki beyanı, tanık ifadeleri, tüm dosya kapsamına göre şüpheliler aleyhinde suç şüphesi olarak kabul edilebilecek somut deliller bulunduğu, şüphelilerin olaydan sonra kaçtıkları ve daha sonra yakalandıkları, olayın gün içinde insanların yoğun olarak bulunduğu yerde işlenmiş olması gibi nedenlerle şüpheliler Erkan B. ve Volkan Ö.'nün tutuklanmalarına karar verdi.

 

DHA