MHP Milletvekili Arzu Erdem, 10 Temmuz'da yapılacak olan Olağanüstü Kurultaya ilişkin "10 Temmuz ülkücülerin toyu olacaktır. Liderimiz Devlet Bahçeli güçlenerek bu kurultayda çıkacaktır" dedi.

MHP Milletvekili Arzu Erdem, TBMM'de gazetecilerin geçtiğimiz hafta muhalifler tarafında yapılan tüzük kurultayı ve MHP'nin 10 Temmuz'daki Olağanüstü Kurultayına ilişkin soruları üzerine şu değerlendirmelerde bulundu: "Geçen hafta yapılan sözde kurultayı tanımıyoruz. Bu kurultay normal koşullarda tüzük kurultayıydı. Mahkeme kararı Yargıtay'dan onama çıktığı an itibariyle liderimiz Devlet Bahçeli 10 Temmuz'da kurultayı yapma noktasında gerekli açıklamaları yapmıştır. Genel Başkanımız imza veren delegeleri tenzih etme şartıyla kötü niyet taşıyan kişilere atıfta bulunarak bu kurultayı tanımadığını söyledi. 10 Temmuz'da yapılacak olan kurultayda ülkücü irade hazır bulunacaktır. 10 Temmuz ülkücülerin toyu olacaktır. Geleneklerimize aykırıdır aslında olağanüstü kurultaylarda genel başkan belirmek. Biz lider tayin ederiz kurultaylarda. Başkan değil. 10 Temmuz'da liderimiz bahçeli güçlenerek bu kurultaydan çıkacaktır."

Arzu Erdem, tüzük kurultayını Yargıtay'ın onamasına yönelik bir soruyu “Kurultay zaten tüzük değişikliğine yönelikti. Ama yetki aşımı oldu orada. Birçok madde eklendi. Hatta muhalifler kendi içinde aday adayı muhalif maddelerin değişikliğinden haberi yok demişti. Delege sayılarındaki belirsizlik mutlaka yargıya yansıyacaktır. Genel merkez ne karar verirse ben Arzu Erdem olarak, liderimiz Devlet Bahçeli'nin yanında bir evlat, nefer olarak onların yanında olacağımı belirtmek isterim. Bize yakışan MHP'de lider-teşkilat ilkesi vardır. Bizler için lider önemlidir. Liderimiz niteliğinin yaralanması noktasında bugüne kadar yapılanları hoş bulmuyorum. MHP'de sadece milletvekilleri değil görev yapan herkesin bu hiyerarşik yapıya uygun davranması gerekir."

DHA