ŞARKICI Murat Boz'un 23 Aralık'ta vizyona girecek 'Dönerse Senindir' adlı filminde hemşire rolündeki kızların mini etek giymeleri tepki çekti. Sağlık- Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, filmde kutsal bir görev yapan hemşirelerin rencide edildiğini öne sürerek, "Böyle bir sanatı kabul etmiyoruz" dedi.
Şarkıcılıktan oyunculuğa geçen Murat Boz'un son filmi 'Dönerse Senindir'in kamera arkası görüntüleri yayınlandı. Filmde mini etekli hemşirelerin Boz'a müdahale ettiği sahneler, sağlık çalışanlarının tepkisine yol açtı. İlk tepkiyi gösteren Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım şunları söyledi:
"Kutsal olan mesleğimize yapılan bu hadsizlik, bu saygısızlık kabul edilecek bir durum değildir. Herkesi ve her kesimi haddini bilmeye davet ediyorum. Bu zamana kadar vicdanla merhametle yapılan hemşirelik mesleği, sanatın da sanatçıların da oyuncağı değildir. Böyle sanatı da kabul etmiyoruz. Sağlık çalışanları olarak bu görüntülerden dolayı özür bekliyor ve bu görüntülerin kaldırılmasını istiyoruz. Hemşirelik mesleği kutsaldır. Obje değildir. Herkes haddini bilsin." 





 

 

DHA