NEVŞEHİR'de  darbe girişiminin ardından düzenlenen demokrasi nöbeti, bugün de devam etti.
İl Jandarma Komutanlığı’nın önünde binlerce vatandaş, ‘Darbeye Karşı Direniş ve Demokrasi Yürüyüşü’nde bir araya geldi. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, İl Jandarma  Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Eldivan'ın da eşlik ettiği kalabalık, 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile Nevşehir Valiliği'nin önüne yürüdü.
Kalabalık daha sonra Telekom önündeki Diriliş Meydanı’nda demokrasi nöbetine katıldı. 'Vatan sana canım feda',  ‘İdam İstiyoruz’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları aıp tekbirler getiren kalabalık, Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın marşlarını dinledi.
İstiklâl Marşı'nın ardından, Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murak Göktürk, Türk Milleti’nin 15 Temmuz’da iradeleri ile karanlığı aydınlığa çevirdiğini belirtti. Göktürk, “Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren Paralelcilerin her türlü oyun ve tuzaklarını bu asil millet, Allah’ın yardımıyla bunu bertaraf etmeyi başardı. 15 Temmuz gecesinde milletimizin ortaya koyduğu yürekli tavırlarla yine yeni destanlar yazdınız, Tarihe yine altın harflerle ismini yazdırdı bu asil millet. Allah hepinizden razı olsun. İradenizle o karanlığı aydınlattınız. ”dedi.

DHA