İMRALI Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyinden getirdiğini söylediği mesajı açıkladı. Mehmet Öcalan, "Ağabeyim Abdullah Öcalan, 'Bizim projelerimiz vardır, önceki süreci biz yok etmedik. 6 ayda bu sorunu çözeriz, bu kör bir savaştır. Artık bu kan, gözyaşı dursun, bunu basına açıklayabilirsin' dedi" açıklamasında bulundu. Öcalan'ın mesajı üzerine Diyarbakır'da açlık grevi yapan, aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu 50 kişi açlık grevini sonlandırdı.
PKK elebaşı Abdullah Öcalan, dün İmralı Adası'nda kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştü. Mehmet Öcalan, görüşmenin ardından aldığı mesajları bugün Öcalan'dan haber alınamadığı gerekçesiyle aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu 50 kişinin açlık grevini sürdürdüğü DBP Diyarbakır binasında açıkladı.
'ARTIK BU KAN GÖZYAŞI DURSUN'
Ağabeyi Öcalan ile 2 yıl aradan sonra İmralı'da yüz yüze 1 saatlik bir görüşme yaptıklarını belirten Mehmet Öcalan ağabeyinin Kürtler içinde, Ortadoğu'da ağırlıklı bir yeri olduğunu söylediğini anlattı. Mehmet Öcalan ağabeyinin orada 3 arkadaşı olduğunu ve anlarla beraber çalıştığını anlattı. Kardeşinin anlattığına göre Abdullah Öcalan mesajında şunları söyledi:
"Evet tecrit durumumuz devam ediyor. Ama fiziksel olarak fazla bir sorunumuz burada yoktur. Bizim projelerimiz vardır. Eğer devlet bu projelere hazırsa, biz bu projeleri 6 ayda bitirebiliriz. Biz o süreci yok etmedik. Kürt sorunu ağır bir sorundur. 20, 40 senelik sorun değildir. 100, 200 senelik sorundur."
Abdullah Öcalan, devletin samimi olmadığını her gün bölge ve Türkiye genelinde 20- 30 kişi öldüğü için rahat yatamadığını ileri sürdüğü mesajında, "Biraz vicdanlı insanlar bunu düşünmeleri gerekir. Eğer devlet hazırsa 2 adamını buraya gönderir. Projelerimiz hazırdır. Dediklerimi söylüyorum, 6 ayda bu sorunu çözeriz. Bu bir kör savaştır. Kimse kimseyi yenecek bir savaş değildir. Belki 80 sene daha devam eder. Yazıktır, ölen insanlara yazıktır. Artık bu kan, gözyaşı dursun" dedi.
'EN BÜYÜK TARAF DEVLETTİR'
Abdullah Öcalan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Mehmet Öcalan, mesajın devamını şöyle aktardı:
"Bir an önce bu tek taraflı olamıyor bu çözüm, en büyük taraf devlettir. Eğer devlet işaret ederse bu sorun çok uzun müddet devam etmez. İnsani olarak dünyanın her tarafında bu konu sürekli gündemdedir. Bunu defalarca söylüyorum, aktarıyorum. Eğer devlet hukuki bir devlet ise, bir an önce avukatları ve gerekse eski heyetleri gönderebilir. Kurban Bayramıdır. Bir ülkede günde 30- 40 kişi ölüyorsa, bu bayram da bayram olamıyor. Herkesin bayramını kutlarım ama bu da ahlaki değildir. Bu şey elimizdedir. Bunu çözebiliriz. Herkese üzerine düşen, demokratik kurumlara, aydınlara, demokratlara, siyasi partilere, insani düşünen insanlara herkes bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor ve bekliyor. Diyeceklerim kısa ve net bu kadardır."
AÇLIK GREVİ BİTİRİLDİ
Mehmet Öcalan'ın mesajı açıklamasının ardından açlık grevinde bulunanlar adına konuşan DTK Eş Başkanı Leyla Güven, Öcalan'dan haber aldıklarını belirterek açlık grevlerini bugün 8'inci gününde bitirdiklerini söyledi.

DHA