ŞIRNAK’ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen polis memuru Harun Maytalman'ın yarım kalan inşaat halindeki babaevi Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle tamamlanacak.
Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Emniyet Müdürü Caner Tayfur  Şırnak'ta geçen hafta şehit düşen polis memuru Harun Maytalman'ın Kabataş İlçesi Beylerli Mahallesi'nde bulunan ailesini ziyaret ederek taziyede bulundu. Ziyarette şehidin ailesine taziye dileklerini ileten Başkan Enver Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra ailenin yarım kalan inşaat halindeki evinde incelemelerde bulundu.
İncelemelerinin ardından evle ilgili Kabataş Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ne talimat veren Başkan Yılmaz, yarım kalan evin iki katıyla birlikte kısa sürede tamamlanmasını istedi.
İnşaat halindeki iki katlı evin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından komple tamamlanıp eşyaları ile birlikte aileye teslim edileceğini ifade eden Yılmaz, "Bu konuda şehit ailemizin hiçbir sözünü geri bırakmayacağız. Hızlı bir şekilde şehidimizin yarım kalan evi tamamlanacak" dedi.
Öte yandan şehidin babası Cemal Maytalman, oğlunun adının Beylerli Mahallesi'ndeki Ortaokula verilmesini talep etti. Bu talebi yerine getireceklerini vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, "Bu konuda da çalışma yapacağız. Ordu Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu ile yapacağımız görüşme sonrası şehidimizin ismi doğup büyüdüğü mahallesindeki okulda yaşatılacak. İsim konusu çok basit. İnşallah en kısa zamanda okulun ismi de değiştirilecek. Şehidimizin ismini bu okulda yaşatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Başkan Enver Yılmaz, şehidin mahallesinde bulunan köy konağına Büyükşehir Belediyesi tarafından maddi destek sağlanacağını, mahalledeki yol çalışmalarının da bir an önce tamamlanması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

DHA