GEÇTİĞİMİZ yıl hayatını kaybeden usta sanatçı Fikret Otyam’ın adını  taşıyan “Otyam Sanat Evi”, Cumhuriyet’in 93. yılı kutlamaları kapsamında, 28 Ekim 2016 Cuma günü açılacak. Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılması bekleniyor.

 

 

Fikret Otyam hayatta iken eşi Filiz Otyam ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın çabalarıyla kurulan Fikret Otyam Sanat Vakfı'nın çalışmalarını yürüttüğü “Otyam Sanat Evi” 400 metrekare alanda kurulu ve 2 katlı bir mimariye sahip. Birinci katında el sanatları kurslarının verileceği atölyeler, resim ve müzik atölyelerinin yer aldığı sanat evinin ikinci katında ise usta sanatçı Fikret Otyam’ın miras bıraktığı sanat eserleri, kitapları ve Otyam’ın hayatına dair eşyalar sergilenecek.
VAKIF SENEDİ OTYAM’A TESLİM EDİLMİŞTİ
Ünlü yazar ve ressam Fikret Otyam’ın 89. yaş gününde, Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen 90’a 1 Kala doğum günü etkinliğinde Fikret Otyam Vakfı’nın “Vakıf Senedi”, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından, Fikret Otyam’a teslim edilmişti.

 

 

 

DHA