ANKARA'da, darbe teşebbüsü sırasında Gölbaşı İlçesi'nde bulunan Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'na yönelik bombalı saldırıda şehit olan polislerden 26 yaşındaki Niyazi Ergüven'in cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Şehit polis memuru Niyazi Ergüven'in cenazesi, uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Şehit Ergüven için ailesinin yaşadığı Türkoğlu İlçesi'ndeki Asri Mezarlık önünde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Celalettin Güvenç, İlker Çitil, İmran Kılıç, Mahir Ünal, Nursel Reyhanlıoğlu ve Uğur Dilipak, Garnizon Komutanı Vekili Albay Bayram Ölçücüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, CHP İl Başkanı Esat Şengül, MHP İl Başkanı Süleyman Öner, şehidin babası İsmet, annesi Saadet, kardeşleri Sema, Hüsne ve Mahmut Ergüven ile polisler, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
'NE OLUR KALK KARDEŞİM'
Şehit Ergüven'in cenazesi, Gaziler Mahallesi'ndeki baba evinden helallik alındıktan sonra özel harekat polislerinin omuzlarında tekbirler eşliğinde tören alanına getirildi. Burada tabuta sarılan şehidin kardeşleri gözyaşı döktü. Başına şehit kardeşinin kepini takan Sema Ergüven, "Ne olur kalk kardeşim, kalk. Burada yattığına inanmıyorum" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin ayakta durmakta güçlük çeken babası İsmet Ergüven ile annesi Saadet Ergüven'i ise Vali Vahdettin Özkan ile milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu teselli etti. Şehit Ergüven'in cenazesi, İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından ikindi vakti kıldırılan cenaze namazının ardından dua ve gözyaşları arasında Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.
SUR'DA YARALANMIŞTI
Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken geçici olarak Özel Harekat Dair Başkanlığı'nda görevlendirilen ve bekar olan şehit Ergüven'in, geçen 5 Şubat'ta yine geçici görevle gittiği Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde çıkan çatışmalarda bacağından yaralanıp Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki tedavisinin ardından Ramazan Bayramı'ndan sonra taburcu olarak Ankara'da göreve başladığı öğrenildi.

DHA