AMASYA’nın Merzifon İlçesi'nde bulunan Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) eğitim gören ve mezun olan 642 özel harekat polisi adayı için tören düzenlendi.
Amasya’da bulunan Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM), özel harekat branşında eğitim gören 17’nci dönem 642 özel harekat polisi adayı için mezuniyet töreni düzenlendi. Törende konuşan Amasya Valisi Salih Işık şöyle dedi:
"Ülkemizin güvenlik teşkilatının iki göz bebeği bulunmaktadır. Bunlardan biri jandarma özel harekat, diğeri ise polis özel harekattır. Bunlar dostlarına güven, düşmanlarına korku salmaktadır. Ülkemiz şu anda kritik dönemden geçiyor. Dünya adeta yeniden kuruluyor.Vatanın her köşesine gidecek olan siz değerli emniyet teşkilatının özel harekat polislerimize görevlerinde başarılar diliyorum."
Konuşmaların ardından özel harekat polisi adayları yemin etti. 17'nci dönem birincisi Sergen Başaran, yaş kütüğüne plaket çaktı. Amasya Valisi Salih Işık dönem birincisi Sergen Başaran’a diplomasını ve hediyesini verdi.
Törene CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Merzifon 5'inci Anajet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Rafet Dalkıran, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ilçe protokolü, davetliler ve polis aileleri katıldı.
Tören sonunda mezun olan özel harekat polisi Oğuz Karlık, törenine katılan kız arkadaşı Nesrin Bezen’e evlenme teklifinde bulundu. Nesrin Bezen özel harekat polisi Oğuz Karlık’ın evlilik teklifini kabul etti.

DHA