ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Kayseri İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşmada, İŞİD’i 'İşin bahanesi' olarak nitelendirirken, PKK’nın bu hükümet döneminde sert bir kayaya çarptığını söyledi. Özhaseki, "PKK terör örgütünün amacının ne olduğunu biliyoruz. Bu iş artık kitle olayları olmaktan çıktı. Sadece bireysel terör hadisesi yaparak canlı kalmaya çalışıyorlar. Çok ses çıkarmalarının sebebi de şu; Bir ineği kestiğiniz zaman, damarına bıçağı attığınızda böğürmeye başlar. Terör örgütü de bitti, can çekişiyor ve artık bunlar son bağırtıları. Can havliyle bağırmaları bundan" dedi.
AK Parti’nin Mimarsinan Parkı'nda düzenlediği bayramlaşmaya eski bakanlardan Taner Yıldız, milletvekili Hülya Nergis, il başkanı Cahit Özden, belediye başkanları ilçe başkanları ve partililer olmak üzere kalabalık bir partili gurubu katıldı. 'Türkiye’nin imarı, Kayseri’nin mimari' sloganı arasında konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, Türkiye’deki hükümetlerin 35-40 yıldır terör örgütüyle devlet olarak uğraştıklarını, her hükümetin samimice bu mücadaleye verdiğini belirterek’, "Bu hükümet döneminde bölücü terör örgütü öyle bir sert kayaya çarptı ki, şimdiye kadar böyle bir mücadele olmadı" diye  konuştu. Doğu ve Güneydoğu’daki yerleşim birimlerine devlet ve hükümetinin elinin uzanacağını, o bölgelerdeki vatandaşları kardeş olarak kucaklayacaklarını belirten Özhaseki, şunları söyledi:
"CAN HAVLİYLE BAĞIRIYORLAR"
"Ülkemiz ve etrafımızdaki gönül dünyamız için belki de birinci gündem maddesi; terör. Ülkedeki terör denilince akla öncelikle PKK terör örgütü geliyor. 35-40 yıldır Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak uğraşıyoruz. 'Hükümet olarak uğraşıyoruz' demiyorum, bilerek söylüyorum; Devlet olarak uğraşıyoruz. Çünkü her gelen hükümet bu terörü bitirmek için elinden geleni yapıyor. Bu terör örgütü içerden beslendiği gibi dışarıdan da destekler olarak bugün Türkiye’nin başına bela olmaya devam ederken, son hükümet döneminde öyle bir sert kayaya çarptı ki ne yapacağını şaşırmış hale geldi. Şimdiye kadar böyle büyük bir mücadele verilmemişti. Bunlara bu kadar sert varılmamıştı ama hak ettiler. Bunların dini, insafı, insanlık tarafı hiç yok. Son aylarda yapılan mücadelede iyi başarı elde edildi. Bu kadar başarı elde edildiği halde gerek PKK gerekse DAEŞ terör örgütü niye hala canlı bir şekilde eylemler yaparak ses getirmeye devam ediyorlar. Herkesin aklına bu gelebilir. Bir incelik var; herkesin buna dikkat etmesi lazım. Terör örgütlerinin amacı olayı kitleselleştirmektir. Sonra da istediğini toplumla birlikte elde edebilmektir. PKK terör örgütünün amacının ne olduğunu biliyoruz. Büyük Kürdiastan hayalinde olduklarını biz biliyoruz. Bu iş artık kitle olayları olmaktan çıktı. Sadece bireysel terör hadisesi yaparak canlı kalmaya çalışıyorlar. Kitleye inemiyorlar. Güneydoğu’ya gittikleri zaman bu terör örgütünün meclisteki uzantılarının yüzüne bakan yok."
"İŞİN BAHANESİ IŞİD"
Bakan Özhaseki IŞID'in ağır silahlarla insanları katlettiğini, bunlara Müslüman denilmesinden utandığını ifade ederken, "Böyle Müslümanlık olmaz. İşin bahanesi IŞİD. Nasıl bir proje olduğu belli. İslam'ı kötüleyen, dünyaya kötü gösteren bu vahşilere, yamyamlara 'Allah belanızı versin' diyoruz. İnsanları İslamiyet'ten uzaklaştırıyorlar. IŞID’a bakıyorsunuz, garip müslümanlarla savaşıyor. Ülkemizi ve tüm Müslümanları rabbim bu zilliyetten korusun" dedi.
Türkiye’nin son dönemde Rusya ve İsrail konusundaki ilişkilerini eleştirenlere seslenen Özhaseki, "Dün niye serttiniz, bu gün yumuşadınız? diye ortaya çıkanların doğruyu söylemediklerini ifade ederken şöyle devam etti:
"Ülkelerin menfaatleri ön planda olur. Dostluklar sürekli olmaz. Stratejik dostluklar da olur. Gün gelir bazı anlaşmalar sonucu ilişkiler olur. İsrail konusunda öyle oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu konuda dimdik durdu. Gazze Açıkhava hapishanesi gibiydi. 3 şartımızın 3'ü de yerine geldi. Ne yapalım; çıkıp, İsrail’e savaş mı ilan edelim? Obama bile şahittir ki İsrail bizden özür diledi. Filistin’e desteklerimiz devam edecek. Orada elektrik santrali,hastaneler kuracağız. Deniz suyunu arıtıp içme suyuna dönüştüreceğiz. Şartlar yerine geldiği için İsrail’le anlaştık. Cumhurbaşkanımız bu konuda yiğitçe dimdik ayakta durdu. Rusya ile ilişkilerimiz de düzelmeye başladı. Bunlar ekonomiye olumlu etki edecek. Destek paketlerinizi biliyorsunuz sayın başbakanımız açıkladı. Bunları ikinci, üçüncü ve dördüncü teşvik paketleri izleyecek. İçerde güçlü olursak, düşmanlarımız ürperecek."

DHA