Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA,(DHA)PAKİSTAN'ın Ankara Büyükelçiliği'nde mango festivali düzenlendi. Pakistan ve Türkiye’de terör saldırılarında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda duruldu.

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen mango festivaline, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Rauf Engin Soysal, Ak Parti Van Milletvekili ve Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Vekili Burhan Kayatürk ile birçok ülkenin büyükelçileri ve yetkililer katıldı.

“ŞEHİTLER SAYGIYLA ANILDI”

Türkiye, Pakistan ve diğer ülkelerde terör saldırılarında hayatlarını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından Büyükelçi Süheyl Mahmud, "Allah şehitlere cennetin en üst kademesini bağışlayacaktır ve yaralılara acil şifalar verecektir” dedi.

Pakistan'ın dünyanın en büyük beşinci mango üreticisi olduğunu dile getiren Büyükelçi Süheyl Mahmud,"Mangoyu Türk piyasasında kolayca bulunabilir hale getirmek için yoğun bir şekilde çabalıyoruz. Bu meyveyi tatmış olan herkes bilir ki mango meyvelerin kralıdır ve bugün kral yeniden Ankara'da" dedi.

Program sonunda katılımcılara, mangodan yapılan farklı türlerde yiyecek ve içecekler ikram edildi.

DHA