MANİSA'da Yunusemre Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'nde 25'i başpehlivan olmak üzere 250 pehlivan ter döktü.
Manisa'da Yunusemre Belediyesi'nin düzenlediği '1'inci Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali' Ortaköy Mesire Alanı'nda yapıldı. 25'i Türkiye'nin çeşitli yerlerinde güreş kazanan başpehlivan olmak üzere 250 pehlivanın 13 ayrı kategoride mücadele verdiği festivale Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi ve eşi Melek Çerçi'nin yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Recai Berber ve İsmail Bilen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, daire müdürleri ve meclis üyeleri katıldı.
Yağlı güreş öncesi Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi bütün tribünleri gezerek halkı selamladı. Dualarla başlayan Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'nde güreşçiler önce tartıya çıktı. Kura çekimlerinin ardından birbirlerini yağlayan güreşçiler er meydanına çıkarak kıyasıya mücadele etti. Festivalin güreş ağası MAYEP A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Gürler seçildi. Er meydanına çıkarak derece yapan güreşçiler ödüllendirildi.
GELENEKSEL OLACAK
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, festivali inşallah önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getireceklerini belirterek şöyle dedi:
"Daha büyük ulusal ve uluslararası katılımın olduğu ve tüm Türkiye'nin izlediği bir organizasyon haline getireceğiz. Bugün buradaki genç pehlivanlara baktığım zaman büyük Türkiye'nin geleceğini görüyorum. Onlar güreş için bir araya gelmiş kardeşlerimiz. İçlerinde vatan sevgisi var, aşk var ve muhabbet var. Hepsine helal olsun." 

 

DHA