ARDAHAN'da düzenlenen geleneksel Rahvan At Yarışları ve Doğu Anadolu At Yarışları Şampiyonası nefes kesti.
Ardahan Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Ardahan Rahvan At Binicilik Kültür ve Spor Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği geleneksel Rahvan At Yarışlarının 4'üncüsü ve 2'inci Doğu Anadolu At Yarışları Şampiyonası yapıldı. Sulakyurt Köyü Mevkisinde yapılan Rahvan At Yarışları büyük çekişmelere sahne oldu. Yarışları Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkanı Alpaslan Ceylan ile vatandaşlar izledi.
Valisi İbrahim Özefe, "Viyana kapılarına kadar atla gitmiş bir milletin torunlarıyız. Ata sporumuzu yaşatmak adına olan bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, bu sporun yaşaması adına ellerinden geleni yapmaya devam ediceklerini belirtti. Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkanı Alpaslan Ceylan ise Orta Asya'dan bugüne, bu kültürü sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.
Yarışmaya Ardahan, Kars, Erzurum, Mardin, Bitlis, Siirt , Samsun, Ordu, Artvin illerinden gelen yaklaşık 50 atlı katıldı. Çekişmeli geçen yarışlarda birinci olan Baş Dalı'nda 4 bin , Başaltı Dalı'nda 3 bin, Büyük Orta'da 2 bin 500, Küçük Orta'da 2 bin, Dörtlü Tay'da 2 bin, Üçlü Tay'da 2 bin lira ödül verilecek.

DHA