Muhammet KAÇAR/ RİZE,(DHA)– RİZE’de, Cumhuriyet’in kuruluşunun 93’üncü yıldönümü, törenle kutlandı. Törende boş protokol koltuklarına oturan küçük çocuklar ilgi odağı oldu.
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askerler, polisler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Vali Erdoğan Bektaş, Cumhuriyetin 93 yılda büyük zorluklarla bugüne geldiğini hatırlattı, 15 Temmuz girişiminin de büyük kahramanlıklarla bertaraf edildiğini vurguladı.
KÜÇÜK ÇOCUKLAR PROTOKOLDE
Törende protokol sıralarında ilginç bir an yaşandı. Şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileri ile devam eden töreni vatandaşların arasında, ailelerin yanında oturarak izleyen 3 küçük çocuk, protokol koltuklarının boş olduğunu görünce koşarak en öndeki koltuklara oturup töreni izlemeye başladı. Kore gazisi 97 yaşındaki Mehmet Erdem de, askerlerin yardımıyla getirildiği protokolde töreni izledi. Tören, yağmur altında gerçekleşen resmi geçitle sona erdi.

DHA