Muhammet KAÇAR/ ÇAMLIHEMŞİN, (Rize), (DHA)– RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya Köyü'nde, Ramazan Bayramı'nda, 'Laz Ralli' adı verilen tahta araba yarışları düzenlendi. Saatte 70 kilometre hıza ulaşan araçların bazıları takla attı, bazıları ise hızını alamayarak önce saman balyalarına, ardından görevlilerin bulunduğu alandaki masalara çarptı.
Dikkaya Köyü'nde önce bayramlaşan yöre sakinleri, tekerlekli tahta arabalarla düzenlenen Laz Ralli yarışlarını izlemek için köy meydanında toplandı. Kadın, erkek, genç, yaşlı yaklaşık bin kişinin izlediği yarışlar için parkuru daha iyi görmek isteyenler evlerinin balkonlarına ve çatılarına çıktı. Minikler 350 metre, büyükler 500 metre ve gençler 1 kilometre yarışlarında, dik ve virajlı pistte 40 araç yarıştı. Yarış pistine Lazca ve Türkçe dillerinde, 'Düşmeyin' ve 'Kaza yapmak yasaktır' yazılı tabelalar asıldı.
3 YARIŞMACI AYNI ANDA GÖREVLİLERİN ARASINA DALDI
Görevlinin kuru sıkı tabanca ile başlattığı yarışlarda ahşap araçlar saatte 70 kilometre hıza ulaştı. El yapması tahta arabaların bazıları takla attı, bazıları ise hızını alamayarak önce saman balyalarına, ardından görevlilerin bulunduğu alandaki masalara çarptı. Kaza yapan 3 yarışmacı arasında birincilik tartışması da yaşandı. Heyecanlı geçen yarışlarda 2 kişi yaralandı. Yaralılara ambulansta müdahale edildi.
Bir ara yoğun yağmur nedeniyle ara verilen yarışlarda dereceye girenlere ödül olarak kupa ve saman balyası verildi.

DHA