YALOVA Belediyesi ve Türkiye Jokey Kulübü işbirliği ile Yalova’nın tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 'Yürüyen Köşk' yarışı 11 Kasım Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşulacak.
Yalova Belediyesi, Atatürk’ün ağaç sevgisi ve çevre bilincinin bir sembolü niteliğindeki Yürüyen Köşk’ü Yalova’nın markası yapmak ve ulusal platformlarda tanıtmak amacıyla önemli bir adım attı. Yapılan görüşmeler neticesinde Türkiye Jokey Kulübü (TJK) aldığı karar doğrultusunda Yalova Belediyesi ile işbirliği yaparak Yürüyen Köşk Koşusu’nu düzenledi.
Yalova’nın en önemli sembol yapısı olan 'Yürüyen Köşk' adına bu yıl ilk defa düzenlenecek koşu, 11 Kasım Cuma günü saat 19.00’da, Veliefendi Hipodromu’nda TJK Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın ve çevre belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek.
Kum (sentetik) pistte, 2 bin metre mesafe üzerinden düzenlenecek olan koşuya, 10 safkan katılacak. 70 bin TL birincilik ikramiyeli koşuda, Büyük Ağa, Ryan Arel, Curtalaro, Çelebi Cihan, The World ıs Yours, Iron Clad, Blue Power, Özbayhan, Katsuya ve Paıx isimli 3+ yaşlı İngiliz atları birincilik için mücadele verecek.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yürüyen Köşk koşusu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yürüyen Köşk’ü Yalova’mızın bir markası ve sembolü haline getirerek tanıtmak için girişimlerimiz sürüyor. Bu çerçevede Türkiye Jokey Kulübü ile işbirliği yaparak bir yarış tertipledik. TJK yöneticilerine de gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum” dedi.
Yarış için 11 Kasım Cuma günü saat 13.00’te belediye önünden araç kaldırılacak.

DHA