ŞIRNAK'ta PKK'nın yola tuzakladığı bombanın patlaması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara GATA'da tüm çabalara karşın şehit olan uzman çavuş 25 yaşındaki Süleyman Gür, memleketi Salihli'de 8 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Şırnak - Cizre karayolunda 30 Eylül günü PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmeleri sonucu bir korucu şehit olurken, uzman çavuş Süleyman Gür de bir silah arkadaşıyla yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından gönderildiği Ankara'ya sevk edilen uzman çavuş Süleyman Gür, GATA'da 10 gün sonra şehit oldu.
Şehit uzman çavuş Süleyman Gür'ün cenazesi bugün memleketi Manisa'nın Salihli İlçesi'ne getirildi. Kurtuluş Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi tören için Hamidiye Cami'ne götürüldü. Burada düzenlenen törende şehit uzman çavuşun 7 ay önce nikah kıyıp 3 ay önce düğün yaptığı eşi Merve, annesi Fikriye, babası Fahri Gür, ağabeyi Sedat Gür, ablası Serap Akdağ hayli üzüntülüydü.
Hamile olduğu belirtilen şehit eşi hemşire Merve Gür ile diğer yakınları tabutun üzerine kapanıp gözyaşı döktü. Bu sırada eşit uzman çavuşun ağabeyi Sedat Gür'de tabuta kapanıp gözyaşı döktüğü sırada yanında bulunan babası Fahri Gür ona müdahale etti ve dik durmasını istedi. Ardından oğlunu yanına alan baba Fahri Gür, şehit oğlunun tabutu başında, gururla poz verdi. Şehit Uzman Çavuş Süleyman Gür'ün 7 yaşındaki yeğeni Doruk Akdağ da yaşananlardan habersiz, diğer musalla taşı üzerinde oynadı.
Cenaze törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ak Parti milletvekilleri İsmail Bilen, Uğur Aydemir, CHP milletvekilleri Özgür Özel, Mazlum Nurlu, Foça Dağ ve Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar ile çok sayıda asker ve vatandaş katıldı.
İkindi vakti kılınan namazın ardından şehit uzman çavuş Süleyman Gür'ün tabutunu omuzlayan silah arkadaşları ile birlikte şehit eşi Merve Gür'de onlarla birlikte yürüdü. Merve Gür, sık sık eşinin tabutunu eliyle okşayıp gözyaşı döktü. Anne Fikriye Gür de "Şehidim beni bırakıp nereye giriyorsun" diye feryat etti. Bir süre tören kıtası tarafından taşınan şehit uzman çavuş Süleyman Gür, ailesinin isteği üzerine şehitlik yerine Hacı Bektaşlar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

DHA