ŞEHİT CENAZESİ BABA EVİNE GETİRİLDİ
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Esen'in cenazesi uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na, oradan da karayoluyla Çay İlçesi'ne bağlı Karacaören Beldesi'ne getirildi. Şehidin cenazesi baba evinin bulunduğu sokağa girişi sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Tekbirlerle karşılanan Türk bayrağına sarılı cenaze, baba evinin bahçesine konuldu. Burada yakınları fenalık geçirirken, kız kardeşlerinden biri 'Gitme Mehmet' diye tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü.
BAKAN EROĞLU'DAN AİLEYE BAŞSAĞLIĞI
Helallik alınması sırasında baba evinde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehidin yakınlarına teröristlerin hak ettiği en ağır cezayı alacağını söyledi. Türkiye'nin PKK, FETÖ ve IŞİD terörüyle mücadele ettiğini ve hepsinin hakkından geleceğini aktaran Bakan Eroğlu, aileye başsağlığı diledi. Helallik alınması ardından şehidin cenazesi tören için Karacaören Belde Meydanı'na getirildi. Törene, Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Ali Özkaya ve Hatice Özkal, CHP'li Burcu Köksal, MHP'li Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban ile Afyonkarahisar ve Çay protokolunun yanı sıra yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
BAŞBAKAN YILDIRIM'IN MESAJI OKUNDU
Cenaze töreni sırasında milletvekilleri Hatice Özkal ve Burcu Köksal'ın eşlik ettiği anne Ayşe Esen, oğlunun tabutunun yanına konulan sandalyeye oturdu ve tören başlayana kadar burada bekledi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Esen'in özgeçmişinin okunmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajı okundu. Başbakan Yıldırım'ın şehidin yakınlarına ve tüm Afyonkarahisarlılara taziyelerini ilettiği mesajında şu ifadeler yer aldı:
"Milletçe yaşamış olduğunuz bu tarifsiz acıyı en kalbi duygularımızla paylaşıyoruz. Devletimizin ve milletimizin güvenliği, birlik ve beraberliğimiz uğruna şehit düşen evlatlarımızın acı haberleri yüreklerimizi dağlıyor. Ruhunu Allah'a, bedenini toprağa sunan aziz şehitlerimiz daima diridir. Yüzyıllardır minnetle şükranla anılmaktadır ve anılacaktır. Mevlasına kavuşan aziz şehidimize yüce Allah'tan rahmet diliyor, ruhunun şad olmasını, makamının en yüce cennetlerde bulunmasını temenni ediyorum."
Cenaze töreninde baba İbrahim Esen ise Bakan Eroğlu ile birlikte saf tuttu. Namazın ardından Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun konuşması sonrası vatandaşların omzunda metrelerce taşınan şehit Mehmet Esen'in cenazesi, Karacaören Mezarlığı'nda toprağa verildi.

  

DHA