ŞANLIURFA'da biraraya gelen HDP ve DBP'liler, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin tutuklanmalarına tepki amacıyla partide oturma eylemi başlattı.
HDP ve DBP'liler, HDP İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptı. HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan'ın da katıldığı basın açıklamasında tutuklamalara tepki gösterildi. Açıklamayı yapan Dilek Öcalan, halkın iradesinin yok sayıldığını savunarak şunları söyledi:
"AK Parti iktidarı 4 Kasım tarihinde siyasi bir darbe gerçekleştirmiştir. Seçilmişleri halk kendi oyuyla, kendi iradesi ile ancak bulunduğu mevkiden indirebilir. Onun dışında yapılan uygulamalar tamamen farklı şekilde yorumlanır. Eş Genel Başkanlarımızı ve milletvekili arkadaşlarımızı tutuklanmış olarak varsaymıyoruz. Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimiz şu an esir tutulmaktadır. 6 milyon insanın iradesiyle seçilmiş milletvekillerimiz AK Parti iktidarı tarafından cezaevlerinde siyasi esir, siyasi tutsaktırlar. Biz bunu kabul etmeyeceğiz ve buna karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."
Dilek Öcalan ve partililer, basın açıklamasının ardından, il binasında oturma eylemi başlattı. Polis ekipleri de il binası çevresinde güvenlik önlemi aldı.

DHA