SİİRT'in Pervari İlçesi’nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halit Şıltak, memleketi Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde 2 bin kişinin katıldığı törende gözyaşları ve Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.
Pervari'nin Doğan Köyü kırsalında dün arama tarama faaliyeti sırasında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Halit Şıltak’ın ay yıldızlı tabuta sarılan naaşı, memleketi Hilvan'ın Ağveren Mahallesi'ne getirildi. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenine Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Ak Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Kemalettin Yıldıztekin, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
TABUTA SARILARAK KÜRTÇE AĞIT YAKTILAR
Cenaze töreni öncesi yakınları, mahalle camisindeki şehidin tabutuna kapanarak gözyaşı döktü. Şehit uzman çavuşun eşi Emine Şıltak fenalaşınca hastanede kontrol altına alındığı için cenaze törenine katılamadı. Oğlunun ölümü üzerine ayakta durmakta güçlük çeken anne Esmer Şıltak, gözyaşları içinde tabuta kapanarak; "Senin yerine ben öleydim yavrum. 7 aydır kızını görmedin, daha sana baba diyemedi, bayramda gelecektin ama gelemedin, ben nasıl dayanabilirim bu acıya, seni bu halde mi görecektim" diye Kürtçe ağır yaktı.
Şehidin 9 aylık kızı Işıl ise annesi hastanede olduğu için yakınlarının kucağında olanlardan habersiz yaşananları izledi. Cenaze törenine katılan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, şehidin amcası Halil Şıltak’a ve diğer aile fertlerine başsağlığı dileğinde bulunarak, "Bize düşen kaybettiklerimizin arkasından üzülmekle beraber, onları rahmetle yad etmektir. Ailelerinin duyacağı bu gururu onlarla birlikte yaşamaktır, çünkü onların ismi artık ölümsüz hale geliyor, kıyamete kadar. Çocukları ve bizler bunu onurla gururla yaşatacağız. Evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum, tabii ki geride bıraktıkları bize emanettir. Bu emanete layıkıyla hep birlikte sahip çıkacağız. Allah onların şefaatlerinden bizi mahrum etmesin" dedi.
Cenaze namazının kılmasının ardından şehidin tabutu omuzlara alınarak, tekbir eşliğinde mahalle mezarlığına gözyaşları içerisinde defnedildi.

DHA