TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 'Fırat Kalkanı' harekatına katılan özel mayın arama timinde görev yapan Astsubay Bayram Kara'nın şehit olduğu haberi, Kırşehir'ın Kaman İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu. Şehit annesi Ayşe Kara, haberi alınca "Ellerim boş kaldı" dedi.
Suriye'nin Cerablus ile Rai arasına denk gelen, Gaziantep'in Oğuzeli ile Kilis'in Elbeyli ilçesi arasındaki Akçakoyunlu bölgesinde modüler duvar örülen bölgede bu sabah mayın arama çalışması yapılırken meydana gelen patlamada Astsubay Bayram Kara ile Uzman Çavuş Burak Uçar şehit oldu.
Şehit Astsubay Bayram Kara'nın, Kırşehir Kaman İlçesi'nde oturan Ayşe ve Rafet Kara çiftine oğullarının şehit olduğu haberini askeri yetkililer verdi. Şehidin evine ve sokağa bayraklar asıldı. Haberi alan yakınları Kara Ailesi'nin evine akın etti.
Ayşe ve Rafet Kara çifti biri kız 3 çocuklarından Bayram'ın şehit olduğunu öğrenince gözyaşı döktü. Şehit annesi Ayşe Kara, "Ellerim boş kaldı. Bayrak kaldırdım. Düğün yapıyorum" diyerek ağıt yaktı.
Kurban Bayramı'nda ailesinin yanında olan ve göreve döndükten 3 gün sonra şehit olan 31 yaşındaki Astsubay Bayram Kara, 4 yıl Enzincan'da görev yapmış ve bir ay önce de Gaziantep'te görev yapmaya başlamıştı. Astsubay Bayram Kara bekardı.
Şehit Astsubay Bayram Kara yarın Kaman İlçesi'nde toprağa verilecek.

DHA