TOPRAĞA VERİLDİ
Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde dün akşam marketten ekmek aldıktan sonra iftar için evine girmek üzereyken teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan uzman çavuş 36 yaşındaki Erdem Ünal, Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Çayözü Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı.
Şehidin cenazesi Diyarbakır'dan uçakla Tokat Havalimanı'na, oradan da helikopterle Sorgun'a getirildi. Şehit için Çayözü Köyü'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenledi. Törene Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Ak Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, Yozgat il Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Sarıkaya İlçe Kaymakamı Yasin Özcan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
'KUZUM SANA NASIL KIYDILAR'
Köy meydanında düzenlenen düzenlenen cenaze töreninde şehidin eşi Derya Ünal, annesi Kadriye Ünal ve kız kardeşi Emel Bilen ayakta durmakta güçlük çekti. Anne Kadriye Ünal, "Kuzum sana nasıl kıydılar" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin erkek kardeşi Emre Akdemir ise "Abi tek sen ölmeseydin de senin yerine ben ölseydim"diyerek" gözyaşı döktü.
Özgeçmişi okunduktan sonra kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı köy mezarlığında toprağa verildi. Şehidin yakınları cenaze tabutuna sarılıp gözyaşı döktüler.

 

DHA