HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi'ndeki kontrol noktasına PKK’lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen hain saldırıda şehit düşen 10 askerden, 21 yaşındaki Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu'nun cenazesi, memleketi Malatya’da baba ocağında helallikten sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.
Malatya’nın Yazıhan İlçesi nüfusuna kayıtlı, Jandarma Komando Er Eyüp Hacıoğlu, memleketi Malatya’nın Yazıhan İlçesi'ne bağlı Sürür Mahallesi'nde bulunan Sürür İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen cenaze törenine, aileleri ve yakınlarının yanı sıra, Malatya Vali Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekilleri Taha Özhan ve Nurettin Yaşar, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle binlerce kişi katıldı.
Şehit Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu’nun Türk Bayrağı'na sarılı tabutu son kez babasının evine helallik için getirildi. Anne Meral, baba Nihat Hacıoğlu ve kız kardeşleri Rabia, Rukiye, Aslı ve erkek kardeşi İbrahim, yanındakilerin desteği ile güçlükle ayakta durabildi.
İl Müftü yardımcısı tarafından okunan duanın ardından helallik verilirken aile ve meslektaşları da gözyaşlarına boğuldu. Helallik alınması ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbirlerle Yazıhan'a bağlı Sürür Mahallesi'ndeki Sürür İlköğretim Okulu bahçesine götürüldü. Burada düzenlenen törende kılınan cenaze namazının ardından cenaze toprağa verildi.


 

DHA