KAYSERİ'deki bombalı araçlı terör saldırısında şehit olan 14 askerden komando er 20 yaşındaki Kamil Tunç'un cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Hocalar İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Şehidin babası İsmail Tunç, "Allah yavrumun canını alacağına benimkini alsaydı" diyerek ağladı.
Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan otobüse dün sabah bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan askerlerden komando er Kamil Tunç'un cenazesi dün akşam askeri uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na getirilerek, Devlet Hastanesi morguna konuldu.
Bugün öğle namazı öncesi alınan şehidin cenazesi ambulansla helallik alınması için Hocalar ilçe merkezindeki baba evine doğru yola çıktı. Baba evinin karşısındaki caminin minaresine dev Türk bayrağı asılırken, yüzlerce kişi ev önünde toplandı. Şehit Kamil Tunç'un cenazesini taşıyan ambulans ilçeye yaklaştığı sırada kalabalık içindeki erkekler karşılama için yürüyerek ilçe girişine gitti.
'NERELERE GİDİYORSUN KARDEŞİM'
İki dev Türk bayrağı arkasında yürüyen yüzlerce kişi eşliğinde şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu helallik alınması için baba evine getirildi. Bu sırada öptüğü tabuta başını yaslayan abla Emine Yalçın, "Kardeşim gitme, nerelere gidiyorsun kardeşim" diye gözyaşı döktü. Helallik alınması ve dua edilmesinin ardından askerlerin omzunda yeniden ambulansa yüklenen şehidin cenazesi Hocalar İlçe Meydanı'ndaki Merkez Camii'nin önünde hazırlanan tören alanına getirildi. Cenazenin gelmesini oturduğu sandalyede bekleyen ve çevresindekilerin teselli etmeye çalıştığı baba İsmail Tunç, oğlunun tabutunun konulacağı masaya gözyaşları içinde baktı. Cenazenin getirilmesi sırasında gözyaşına boğulan babanın yanına oturan abla Emine Yalçın, uzun süre sarılarak ağladı.
'YAVRUM CİĞERLERİME KÜL DÖKTÜN KAMİL'İM'
Cenazenin getirilmesi sonrasında tabuta sarılarak "Götürmeyin, pek tatlıydı o, kıyamam ben ona, götürmeyin" diye ağlayan anneanne Elif Yıldırım, tabutun yanından güçlükle uzaklaştırıldı. Cenaze öncesi yakınlarının sakinleştirmeye çalıştığı anneanne oturduğu yerden "Vallahi pek tatlıydı, ayrılamam ben ondan. Götürmeyin kuzumu. Anneannem, kuzum" diye gözyaşı döktü.
Bu sırada tabuta sarılan babaanne Emine Tunç da torununun ını alıp öperek, "Pek de güzeldin yavrum. Boncuk gözlerinle bakardın. Yavrum yaktın beni. Yavrum ciğerlerime kül döktün Kamil'im" diye ağladı.
ANNE CENAZEYE KATILAMADI
Anne Hamiyet Tunç'un rahatsızlandığı ve hastanede olması nedeniyle katılamadığı törende, şehidin teyzesi, "Annen nasıl dayanır Kamil'im Kalkıver kuzum, teyzem, ne olur kalkıver" diye tabuta sarıldı.
Öğle namazı sonrası camiden çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baba İsmail Tunç'a, "Metanetli olun, inşallah o hepinize şefaatçi olacak. Yüce rabbimiz 'Şehitlere öldü demeyiniz' diyor. O ölmedi, aramızda, merak etmeyin" dedi. Bakan Eroğlu'na sarılarak gözyaşı döken baba Tunç, "Allah yavrumun canını alacağına benimkini alsaydı" dedi.
10 BİN KİŞİ KATILDI
Şehidin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törene Bakan Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Hatice Özkal ve Ali Özkaya, CHP'li Burcu Köksal, MHP'li Mehmet Parsak, Vali Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar, Hocalar ile Sandıklı protokolu ve 10 bini aşkın vatandaş katıldı.
BALKONDA VE DAMLARDA SAF TUTTULAR
Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı cenaze namazında Merkez Camii'nin önündeki meydanın hınca hınç dolması nedeniyle bazı vatandaşlar çevredeki belediye lokali, dükkanlar ve meydanın yanındaki tuvaletin damına çıkarak saf tuttu. Meydanı gören balkonlarda da kadın ve erkeklerin saf tuttuğu görüldü. Namazın ardından bir süre askerlerin taşıdığı şehit Kamil Tunç'un cenazesi daha sonra törene katılanların omzunda Hocalar Mezarlığı'na kadar taşınarak gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit komando er Kamil Tunç, Afyonkarahisar'ın son 10 günde 2'nci, son 1.5 yılda ise 22'nci şehidi oldu.

DHA