HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin Durak Jandarma Kontrol Noktası'na bomba yüklü araçla saldırısında şehit olan Jandarma Er Latif Aşıkmuslu, memleketi Çankırı’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.
İstanbul’da yaşayan ailesinin isteği üzerine dün ikindi namazını müteakip İstanbul Fatih Camii’nde cenaze namazı kılınan şehit Jandarma er Latif Aşıkmuslu’nun cenazesi, daha sonra baba ocağı Çankırı merkeze bağlı Karatekin Köyü’ne getirildi. Burada öğle namazını müteakip köy mezarlığında kılınan cenaze namazına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çankırı Valisi Mesut Köse, Çankırı Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu, Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker ile binlerce Çankırılı katıldı.
İl Müftü Yardımcısı Uğur Demirel’in kıldırdığı cenaze namazı sırasında, vatandaşlar tarafından büyük bir Türk bayrağı açıldı. Şehidin babası Kamil Aşıkmuslu'yu, tören sırasında Bakan Faruk Özlü ile Vali Mesut Köse koluna girip, teselli etmeye çalıştı. Cenazede şehidin annesi Melek Aşıkmuslu ile kız kardeşleri ise sağlık ekipleri tarafından sakinlestirici iğne yapılarak güçlükle ayakta durabildi.
Şehit er Latif Aşıkmuslu'nun cenazesi, terör örgütü aleyhine atılan sloganlar ve tekbirlerle köy mezarlığına götürüldü. Ailesinin ikisi kız, üç çocuğundan biri olan şehit er Latif Aşıkmuslu'nin, gözyaşları içinde defnedildi.

 

DHA