BİNGÖL'de mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Kerim Üye'nin cenazesi memleketinde toprağa verildi. Cenaze öncesi helallik alınırken şehidin 1 yıllık eşi Seher Üye, "Ben seni yerlere göklere sığdıramazken, sen nasıl oldu da bu tabuta sığdın" diye ağladı.
Bingöl'deki Cehennem Ormanları bölgesinde dün sabah mayın patlaması sonrası şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye'nin cenazesi dün gece uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na getirildi. Burada askerler tarafından alınarak ambulansa konulan şehidin cenazesi, yakınlarının oluşturduğu uzun araç konvoyu eşliğinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Şehit Kerim Üye'nin cenazesi bu sabah helallik alınması için son kez merkez Fatih Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu ailesi ve yakınları karşıladı. Muğla- Dalaman'da askerlik görevini yapan ve cenaze nedeniyle izinli olarak Afyonkarahisar'a gelen şehidin kardeşi Kasım Üye ve kız kardeşi Kübra Üye, tabuta kapanarak uzun süre gözyaşı döktü. "Hastalanacaksın gel" diyenlere "Hiç kimse bana dokunmasın, o bu haldeyken bana hiçbir şey olmaz" diyen şehidin eşi Seher Üye ise tabuta sarılıp ağladı. Tabutun sarılı olduğu ayyıldızlı bayrağı okşayan acılı eş, "Ben seni yerlere göklere sığdıramazken, sen nasıl oldu da bu tabuta sığdın" diyerek gözyaşı döktü.
SESSİZCE TÖRENİ BEKLEDİLER
Helallik alınması ve duanın ardından şehidin cenazesi Gedik Ahmet Paşa Camii'ne (İmaret Camii) getirildi. Şehidin babası Süleyman, annesi Fatma, eşi Seher ve kardeşleri Kasım ile Kübra tabutun karşısına konulan sandalyelere oturarak törene kadar sessizce tabutun önüne konulan a baktı. Şehidin annesi ve kız kardeşinin zaman zaman gözyaşı döktüğü cenaze öncesi tabutun önüne giderek ağlayan yakınlarını uyaran görevliler ise "Lütfen unutmayın şehidin annesi ağlanmasını istemiyor" dedi. Tören öncesi şehidin kardeşleri el ele tutuşarak ağlarken, anne, baba ve eşi ise salavatlara eşlik etti. Cenaze töreni için gelen askeri birliğin "Vatan sana canım feda" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla yürümesi cenazeye katılanlar tarafından alkışlandı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MESAJI OKUNDU
Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da mesajı okundu. Erdoğan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:
"Ülkemizin güvenliği, halkımızın huzuru için yüksek bir vazife şuuruyla görevini ifa ettiği sırada şehit düşen kıymetli oğlunuz Kerim Üye için cenabı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Bu acı haberin hepimizi derinden üzdüğünü belirtiyor, sizler başta olmak üzere merhum şehidimizin kederli aile bireylerine ve yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum."
CENAZE TÖRENİNE 20 BİN KİŞİ KATILDI
Namaz öncesi konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ise şehitlerin ölmediğini, onların aramızda yaşadığını, ancak yaşayanların onları göremeyeceğine ilişkin ayeti hatırlattı. Müftü Kabukçu şehit Üye için helallik istedikten sonra namaza geçildi. Bazı kadınların da saf tuttuğu cenaze namazına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Ali Özkaya ve Hatice Özkal ile CHP'li Burcu Köksal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, diğer protokol üyeleri ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı.
CENAZESİ OMUZLARDA TAŞINDI
Törenin ardından askerlerin omzunda cami bahçesinden Kurtuluş Caddesi'ne kadar taşınan şehit Üye'nin tabutunu daha sonra törene katılanlar omuzladı. Şehidin cenazesi Kurtuluş Caddesi'nden Zafer Müzesi'ne kadar yaklaşık 1 kilometre boyunca omuzlarda taşınırken, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye'nin cenazesi daha sonra ambulansla getirildiği Afyonkarahisar Asri Mezarlığı içindeki Afyonkarahisar Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

DHA